Skip to main content

Ιερώνυμος για παιδιά ομοφύλων: Η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν και θα βαπτιστούν εφόσον το επιθυμούν

(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ)
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Δεν προσδιόρισε, ωστόσο, ακριβώς την ηλικία την οποία θα φτάνουν

Αντικείμενο αναφοράς στη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο αποτέλεσε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Η συνάντηση των δύο ιεραρχών έρχεται δύο μέρες μετά την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία κατέλεξε πως είναι αντίθετη σε όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στην Αρχιεπισκοπή. Αφού τον καλωσόρισε αντάλλαξαν δώρα και ακολούθησε μία κατ΄ιδίαν συνάντηση. Μετά τη συνάντησή τους οι δυο ιεράρχες παραχώρησαν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στα παιδιά των  ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι η Εκκλησία θα αφήνει αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν λίγο και εφόσον το επιθυμούν, θα βαφτίζονται. Δεν προσδιόρισε, ωστόσο, ακριβώς την ηλικία την οποία θα φτάνουν. Έστειλε πάντως το μήνυμα ότι η Εκκλησία δεν θα αφήσει απ’ έξω αυτά τα παιδιά. Σε αυτό συμφώνησε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

«Δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν, να καταλάβουν λίγο τη ζωή και όταν θέλουν να  βαπτιστούν, θα βαπτιστούν», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.