Skip to main content

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι ενάντια στα μη κρατικά Πανεπιστήμια

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τρίωρες στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Ραντεβού στα Προπύλαια δίνουν ξανά σήμερα το μεσημέρι, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου και την στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα Προπύλαια» καθώς και σε ανάλογες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών, η Ομοσπονδία έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση έχει απευθύνει και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία έχει προκηρύξει επίσης 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00.