Skip to main content

Είσαι παιδί του τρίτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο; Έχεις μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της LVMH

Η αξία του κολοσσού πολυτελών αγαθών ανέρχεται σε περίπου 335 δισ. ευρώ

Ο τρίτος στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, Μπερνάρ Αρνό, πρόκειται να καλωσορίσει άλλα δύο από τα παιδιά του στο διοικητικό συμβούλιο της LVMH, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γαλλικό και διεθνή Τύπο.

Το αφεντικό της LVMH, του κολοσσού πολυτελών αγαθών (Louis Vuitton, Dior, Marc Jacobs, Moët & Chandon, Fenty Beauty και Tiffany & Co), σχεδιάζει να προτείνει τους γιους του, Αλεξάντερ Αρνό, ηλικίας 31 ετών, και Φρεντερίκ Αρνό, ηλικίας 29 ετών, ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Η τοποθέτησή τους στο διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους στην ετήσια συνέλευση της εταιρείας τον Απρίλιο, κάτι που είναι, ωστόσο, σε μεγάλο βαθμό τυπικό.

«Η οντισιόν των 90 λεπτών»: Η δοκιμασία στην οποία υποβάλλει τα παιδιά του ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Εφόστον εγκριθεί η τοποθέτησή τους, θα συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της LVMH τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά του Αρνό. Το μεγαλύτερο παιδί του Αρνό, και μοναχοκόρη του, Ντελφίν, είναι στο διοικητικό συμβούλιο από το 2003, ενώ ο μεγαλύτερος γιος του, Αντουάν, είναι διευθυντής από το 2006.

Η κίνηση αναμένεται να πυροδοτήσει νέες συζητήσεις σχετικά με το ποιο από τα παιδιά του Αρνό θα μπορούσε κάποια μέρα να αναλάβει θέση του, στη διαχείριση της LVMH. Η αξία του κολοσσού πολυτελών αγαθών ανέρχεται σε περίπου 335 δισ. ευρώ, γεγονός που της εξασφαλίζει την θέση της δεύτερης πιο πολύτιμης εταιρείας της Ευρώπης μετά τη Novo Nordisk, τη δανική εταιρεία κατασκευής της Ozempic.

Ο Αρνό δεν έχει δώσει στοιχεία για τον πιθανό του διάδοχο. Το 2022, η LVMH αύξησε το όριο ηλικίας για τον διευθύνοντα σύμβουλό της από τα 75 στα 80, επεκτείνοντας την πιθανή θητεία του. Τον Μάρτιο γίνεται 75 ετών.