Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια – Μολότοφ και χημικά μετά το τέλος της συγκέντρωσης

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ξεκινώντας από την πλατεία Καμάρας, οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης

Πορεία διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια πραγματοποίησαν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ξεκινώντας από την πλατεία Καμάρας, οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης και φώναξαν συνθήματα έξω από το υπουργείο Μακεδονία – Θράκης.

Η πορεία κατέληξε έξω από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Μολότοφ και χημικά

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά το πέρας της πορείας, μέλη συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου κινήθηκαν προς τη Σχολή Θετικών Επιστημών και έπειτα από λίγη ώρα ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους βγήκαν από το campus στην οδό Αγίου Δημητρίου και πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν απέναντι από το πανεπιστήμιο.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Καταλήψεις

Σημειώνεται ότι έπειτα από συνελεύσεις φοιτητικών παρατάξεων, υπό κατάληψη τελούν στο ΑΠΘ (με αποφάσεις κατά περίπτωση για τη διάρκειά τους -μέγιστη έως και 23/1) τα τμήματα Νομικής, Ιατρικής, Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Ψυχολογίας, Χημικού, Φαρμακευτικής, ΤΗΜΜΥ, Πολιτικών Μηχανικών, Φιλολογίας, Δημοσιογραφίας, Εικαστικού, Φιλοσοφίας Παιδαγωγικού, Ιστορικού Αρχαιολογικού, Πληροφορικής, καθώς και τμήματα του ΠΑΜΑΚ.

Καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν και σε κάποια Γυμνάσια και Λύκεια, στα οποία τα μαθήματα σύμφωνα με τον νόμο έγιναν διαδικτυακά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ