Skip to main content

Νέος Κόσμος: Μαφιόζικη εκτέλεση 44χρονου- Πυροβόλησαν δεκάδες φορές

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ενέδρα θανάτου- Βρέθηκαν 80 κάλυκες

Νεκρός έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής ένας 44χρονος άνδρας έξω από βενζινάδικο στην οδό Ηλία Ηλιού και Φρατζή, στο Νέο Κόσμο, μετά από επίθεση που δέχθηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το θύμα ήταν ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων και βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα όταν τον πλησιάσαν οι δράστες, με τζιπ πολυτελείας, και πυροβόλησαν εναντίον του δεκάδες φορές με πυροβόλο όπλο και αυτόματο οπλοπολυβόλο.

Το θύμα παρέμεινε μέσα στο όχημά του και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Οι δράστες, οι οποίοι είχαν στήσει καρτέρι στον 44χρονο, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τρεις ή τέσσερις και επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ πιθανολογείται ότι υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά την δολοφονία εθεάθη και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο συνέλλεξαν πάνω από 80 κάλυκες. Έχουν επίσης αποκλείσει το σημείο και ερευνούν την περιοχή, ενώ προσπαθούν να εντοπίσουν και από βιντεοληπτικό υλικό τι ακριβώς συνέβη.

Αμέσως μετά τη δολοφονία οι δράστες διέφυγαν με το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν. Λίγο αργότερα το ΙΧ βρέθηκε καμένο, στην Λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί και παρελήφθη από γερανό της Αστυνομίας, για να μεταφερθεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών, προκειμένου να εξεταστεί εργαστηριακά.

Σύμφωνα με τις αρχές, το θύμα είχε σχέσεις με τη νύχτα και είχε απασχολήσει παλαιότερα για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στον Πειραιά. Τότε είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Μάλιστα το όνομά του ήταν μέσα στον μεγάλο φάκελο, με πάνω από 200 ονόματα της Greek Mafia, που είχε σχηματίσει το 2010 το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Φέρεται να ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση σχεδιασμού επίθεσης σε ανώτατη δικαστικό λειτουργό. Το όνομα του έχει εμπλακεί και σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.