Skip to main content

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Τι κατέθεσε ένας εκ των τραυματιών – Τι γνωρίζουμε για τους δράστες

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες από τις αρχές - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών του αιματηρού επεισοδίου, που σημειώθηκε το Σάββατο το πρωί στο Γκάζι.

Σε ένα σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών, που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνονται καθαρά τα πρόσωπα των δύο δραστών, οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί και είναι γνωστοί των αρχών. Φέρονται να είναι μπράβοι της νύχτας, αλβανικής καταγωγής, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία, ενώ υπάρχουν φόβοι για διαφυγή τους στην Αλβανία.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, σχολιάζοντας το σοκαριστικό ντοκουμέντο, ανέφερε πως ο πιστολέρο είναι «ψυχρό αίμα». «Σηκώνει το όπλο και πυροβολεί στο κεφάλι τρία παιδιά. Δείχνει ότι προφανώς δεν έχει κανέναν οίκτο, άνθρωπος του κοινού ποινικού δικαίου, που θα μπορούσε να το κάνει αυτό και σε κάποιον στο φανάρι».

«Όπως κινείται εκείνη την ώρα ο ψυχρός δολοφόνος, δεν του περνάει ίσως καν από το μυαλό ότι θα τον πιάσει η Ελληνική Αστυνομία. Ίσως έχει στον νου του, ότι μπορεί να διαφύγει στο εξωτερικό» είπε. Προειδοποίησε πως όσο περνάει ο χρόνος, αυτό είναι εις βάρος της αστυνομίας, αλλά εξέφρασε την ελπίδα πως τελικά οι δράστες θα συλληφθούν.
Ο κ. Καλλιακμάνης σημείωσε πως μίλησε με έναν από τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ο οποίος του είπε πως όταν σήκωσε το όπλο ο δράστης και άρχισε να πυροβολεί, νόμιζαν πως πρόκειται για άσφαιρα.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους τρεις τραυματίες κατάφερε να δώσει κατάθεση. Φέρεται να είπε πως  δεν γνώριζαν καθόλου τους δράστες. Εκείνοι περνούσαν με το τζιπ τους και πέταξαν νερά απο λακούβα στην παρέα των Κρητικών, που εκείνη τη στιγμή απλά φώναξαν, χωρίς. να προκαλέσουν. Τότε οι δράστες, κατέβηκαν και ξεκίνησαν έναν καυγά, που κατέληξε στον πυροβολισμό των τριών νεαρών.

Κρίσιμη η κατάσταση τους ενός εκ των τριών

Το ένα από τα δύο αδέλφια που έχει δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι, υπεβλήθη χθες σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει για δεύτερη ημέρα  διασωληνωμένος στη ΜΕΘ της νευροχειρουργικης κλινικής του Γεννηματά. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή, αλλά κρίσιμη. Οι άλλοι δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και παρακολουθούνται από τους γιατρούς.