Skip to main content

Καλαμάτα: Χειροπέδες σε δύο για ναρκωτικά και όπλα

ΕΛ.ΑΣ.

Από την εγκληματική τους δράση τα προσδοκώμενα κέρδη τους θα έφταναν τις 120.000 ευρώ

Στα ίχνη 63χρονου και 34χρονου, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, έφθασαν, έπειτα από πολυήμερες έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας,

Η σύλληψή τους επιτεύχθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας παράλληλων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της ίδιας Υπηρεσίας.

Επιπλέον, συνελήφθη 21χρονος ο οποίος αγόρασε από τον 63χρονο και τον 34χρονο ναρκωτικές ουσίες. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη βάρους 7,3 γραμμαρίων.

Ειδικότερα, ύστερα από πολυήμερη έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, προέκυψε ότι τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση χασίς στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, ο 63χρονος και ο 34χρονος προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια τις πωλούσαν.

Προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, οι συλληφθέντες λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες το απόγευμα παράλληλες έρευνες σε οικία των συλληφθέντων και υπόγειο χώρο ιδιοκτησίας τους, τον οποίο χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα): στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάνναβη βάρους 20,1 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας, κινητό τηλέφωνο, 200 πακέτα τσιγάρων που έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, μεταλλικό κλειδί και 685 ευρώ από διακίνηση ναρκωτικών.

Στον υπόγειο χώρο ιδιοκτησίας τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάνναβη βάρους 14 κιλών 766 γραμμαρίων, 2 πιστόλια, 2 γεμιστήρες, περίστροφο, 7 φυσίγγια, θήκη μεταφοράς πυροβόλου όπλου και 40.000 ευρώ από τη διακίνηση ναρκωτικών.

ΕΛ.ΑΣ.

Τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν από τη δράση τους υπολογίζονται σε 120.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, με δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του Τελωνειακού Κώδικα.