Skip to main content

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Το πρόγραμμα των συναντήσεων και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Σε ποιους δρόμους και τι ώρα θα διακοπεί η κυκλοφορία

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος και θα έχει συνάντηση τόσο με την πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον πρωθυπουργό.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό της στις 11:30 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στις 12:15 τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Συναντήσεις υπουργών

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί  στις 11:30 με τον ομόλογό του της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 12:00 θα συναντηθεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  Κ. Χατζηδάκης με τον Τούρκο ομόλογο του Μεχμέτ Σιμσέκ , οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης και  Α. Παπαδόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ,  ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδης, Προστασίας του Πολίτη  Γ. Οικονόμου και Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Στυλιανίδης με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια , η υπουργός Τουρισμού  Ο. Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού  Λ. Μενδώνη με τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νουρί Ερσόι και ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης με τον υπουργό Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας Γιουσούφ Τεκίν.

Στις 12:15 θα συνεδριάσει το 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας.

Οι ρυθμίσεις στην κυκλοφορία

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των κάτωθι οδικών αξόνων:

Λ. Κατεχάκη, Λ. Μεσογείων, Λ. Βασ. Σοφίας, Λ. Κηφισίας, Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, Λ. Βασ. Αμαλίας, Λ. Αλεξάνδρας, Μιχαλακοπούλου, Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας. Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

H Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Κλειστός σήμερα ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» από τις 11.00 έως τις 18.00

Επίσης, κλειστός θα είναι σήμερα, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ο σταθμός Σύνταγμα του Μετρό, με εντολή της ΕΛΑΣ. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση.