Skip to main content

Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: 427 θα μείνουν απλήρωτοι επ’ αόριστον γιατί το υπ. Μετανάστευσης δεν φροντίζει για τη μισθοδοσία τους

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

«Δεν σας είπε κανείς, εκεί, στο υπουργείο ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων είναι ιερή;»

Τετρακόσιοι είκοσι επτά (427) εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών προσφύγων και μεταναστών στην επικράτεια, μέσω του προγράμματος «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση», θα μείνουν απλήρωτοι επ’ αόριστον, «γιατί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δεν μεριμνά εγκαίρως για τα αυτονόητα!» καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Όπως εξηγεί, οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν σήμερα, 24.10.2023, από τον πρόεδρο Δ.Σ. του Ε.Ο.Δ.Υ., ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ένταξης της παράτασης του έργου στο ΤΑΜΕ 2021-2027 και, ως εκ τούτου, ο φορέας δεν δύναται να λάβει πιστώσεις για την καταβολή της μισθοδοσίας Σεπτεμβρίου.

«Δεν φτάνει που το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ακόμη δεν ξέρει εάν θα συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος μέσω του Ε.Ο.Δ.Υ., και περιορίζεται στο να παρατείνει επί σειρά πολλών πολλών ετών τις συμβάσεις εργασίας των συναδέλφων μας (και αυτό μόνο όταν η χρονική τους διάρκεια έχει στην κυριολεξία εξαντληθεί), δεν φροντίζει να πληρωθούνε κιόλας!

Δεν σας είπε κανείς, εκεί, στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων είναι ιερή;» διερωτώνται οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ.