Skip to main content

ΗΠΑ: Σχέδιο για ασφαλή έξοδο Παλαιστίνιων πολιτών και Αμερικανών από την Γάζα

REUTERS/Amir Cohen

Οι Times of Israel ανέφεραν ότι αεροπλάνο με "προηγμένα" αμερικανικά πυρομαχικά προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Νεβατίμ στο νότιο Ισραήλ.

Πάνω σε ένα σχέδιο που θα προσφέρει ασφαλή διέλευση των αμάχων από τη Γάζα συντονίζονται ΗΠΑ και άλλες χώρες, σύμφωνα με το NBC.

Όπως αναφέρεται το σενάριο που εξετάζεται είναι Παλαιστίνιοι πολίτες και Αμερικανοί να διαφύγουν μέσω ενός νότιου διαδρόμου που οδηγεί στην Αίγυπτο.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι  μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποια σημαντική εξέλιξη.

«Το συζητάμε ενεργά με τους ισραηλινούς και αιγυπτιακούς ομολόγους μας», δήλωσε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους. «Υποστηρίζουμε την ασφαλή διέλευση των αμάχων. Οι άμαχοι δεν ευθύνονται για ό,τι έχει κάνει η Χαμάς. Δεν έκαναν τίποτα κακό».

«Προηγμένα  αμερικανικά πυρομαχικά»

Εξάλλου, επικαλούμενοι τον στρατό, οι Times of Israel ανέφεραν χθες το βράδυ ότι ένα αεροπλάνο με “προηγμένα” αμερικανικά πυρομαχικά προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Νεβατίμ στο νότιο Ισραήλ.

Delta Force και SEAL Six: Οι επιλεκτοι των ΗΠΑ σε ετοιμότητα για την διάσωση ομήρων στο Ισραήλ;

Αξιωματικοί του IDF, δήλωσαν ότι τα πυρομαχικά προορίζονται «για την πραγματοποίηση σημαντικών χτυπημάτων και την προετοιμασία “άλλων” αποστολών».

“Είμαστε ευγνώμονες για την αμερικανική υποστήριξη και βοήθεια ατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου” είπαμ αξιωματτικοί του IDM.

naftemporiki.gr