Skip to main content

Θήβα: Συνετρίβη μονοκινητήριο αεροσκάφος- Νεκρός ο χειριστής

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από τον αεροδιάδρομο της αερολέσχης Θηβών γύρω στις 12:30 το μεσημέρι. Λίγο αργότερα, άρχισε να χάνει ύψος και κατέπεσε.

Μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στον αεροδιάδρομο της Αερολέσχης Θηβών.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις και θα ακολουθήσει κλιμάκιο εμπειρογνωμώνων της Πολιτικής Προστασία προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο 37χρονος χειριστής του, πατέρας ενός παιδιού στην Αθήνα, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός επιβαίνοντας του αεροσκάφους. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης, παρουσίασε πρόβλημα λίγο μετά την απογείωσή του.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος απογειώθηκε από τον αεροδιάδρομο της αερολέσχης Θηβών γύρω στις 12:30 το μεσημέρι προκειμένου να πραγματοποιήσει τοπική πτήση στη Μαλεσίνα.

Λίγο αργότερα, και περίπου ένα μίλι μακριά, άρχισε να χάνει ύψος και κατέπεσε. Το αεροσκάφος δεν πήρε το ύψος που έπρεπε να πάρει με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο έδαφος, λίγα μέτρα μακριά από τον αεροδιάδρομο.

Η ακριβής ώρας καταγραφής του συμβάντος είναι 12:40, που σημαίνει ότι η συντριβή έλαβε χώρα αμέσως μετά την απωγείωσή του.