Skip to main content

Λούτσα: Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση στο πιστόλι που βρέθηκε κοντά στο σημείο όπου εκτελέστηκαν οι 6 Τούρκοι

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το συγκεκριμένο όπλο είναι καθαρό από αποτυπώματα και γενετικό υλικό, κάτι που υποδεικνύει επαγγελματική οργάνωση- Τι προβληματίζει τις αρχές.

Ένα από τα τέσσερα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες του μακελειού με τους έξι νεκρούς Τούρκους στη Λούτσα, το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου, είναι το εννιάρι όπλο που εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το σημείο της εκτέλεσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που επικαλείται η ΕΡΤ.

Το πιστόλι διαμετρήματος εννέα χιλιοστών εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης από υπάλληλο καθαριότητας.

Το συγκεκριμένο όπλο- σύμφωνα πάντα με την δημόσια τηλεόραση- είναι καθαρό από αποτυπώματα και γενετικό υλικό, κάτι που υποδεικνύει επαγγελματική οργάνωση.

Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι έχει βρεθεί μόνο το ένα όπλο, και εκτιμάται ότι πιθανώς έπεσε από τους δράστες κατά την διάρκεια της διαφυγής τους. Επομένως δεν είχαν σκοπό να ξεφορτωθούν τα όπλα.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την περιοχή και συλλέγουν συνεχώς υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων προκειμένου να χαρτογραφίσουν την διαδρομή και να εντοπίσουν σε ποιο σημείο πέταξαν ή τους έπεσε το όπλο.

10 συλλήψεις σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη – Ετοίμαζαν αντίποινα

Αυτή την εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η τουρκική Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος συνέλαβε σε Κωνσταντινούπολη και  Σμύρνη 10 υπόπτους, μεταξύ των οποίων και τα αδέρφια δύο εκ των νεκρών της Αρτέμιδας, με την υποψία ετοιμάζονταν να προβούν σε αντίποινα.

Οι 10 συλληφθέντες, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, είναι μέλη της συμμορίας με την ονομασία «Daltons» του Μπαρίς Μπογιούν, του Τούρκου μαφιόζου που φέρεται να βρίσκεται στην Ιταλία. Στη συμμορία αυτή φέρεται πως ανήκαν και οι Τούρκοι που δολοφονήθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου στην Αρτέμιδα, στο πλαίσιο του πολέμου ανάμεσα σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση κοκαΐνης στην Ευρώπη.