Skip to main content

Γενική απεργία: Σύγχυση για το πώς θα λειτουργήσει το μετρό

EUROKINSSI

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ- Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα

Από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30 θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου Τραμ και οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30.

H απεργία των εργαζομένων στο μετρό κρίθηκε από τη δικαιοσύνη παράνομη, ωστόσο, ο πρόεδρος των εργαζομένων Σπύρος Ρεβύθης ανέφερε ότι, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. είχε προσφύγει για μια απεργία που δεν είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι. Μάλιστα, δήλωσε ότι θα προσφύγουν άμεσα κατά της διοίκησης για «παραπλάνηση έδρας δικαστηρίου», αφού «η ΣΤΑΣΥ παρανόμησε».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι στο μετρό μετέχουν αύριο στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (δευτεροβάθμια οργάνωση) και όχι εκείνοι. Έτσι, με την «ομπρέλα» του ΕΚΑ η απεργία στο μετρό θα γίνει κανονικά, κατέληξε. Προς ώρας σύγχυση επικρατεί για το τι τελικά θα γίνει αύριο. Ένα όμως είναι σίγουρο ότι το επιβατικό κοινό θα ταλαιπωρηθεί.

Στάση εργασίας στο Τραμ

Ως μέλος του ΕΚΑ και μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το Σωματείο Ηλεκτροδηγών, αποφάσισε τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, με στάση εργασίας στο Τραμ από τις 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας, στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, στην απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, αύριο Πέμπτη, συμμετέχει ο ΟΑΣΑ, με τους εργαζόμενους στα λεωφορεία να προχωρούν σε στάσεις εργασίας. Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης. Οι στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Επιπλέον τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00, λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας (στις 5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών.

Ως εκ τούτου, αύριο Πέμπτη οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια θα πραγματοποιηθούν κανoνικά.