Skip to main content

Παλαμάς Καρδίτσας: Πόνος, θλίψη και καταστροφή – Εικόνες

REUTERS/Alexandros Avramidis

Οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να κατακλύζονται από το νερό και τη λάσπη είναι σε απόγνωση

Ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες πόνο και θλίψη εξελίσσονται στον Παλαμά Καρδίτσας που δέχθηκε ανελέητο χτύπημα από την θεομηνία. Oι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, οι οποίες είναι πολλές και θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος για να επουλωθούν.

REUTERS/Alexandros Avramidis

Στον δήμο Παλαμά και σε χωριά, όπως Μεταμόρφωση, Βλοχός, Αστρίτσα, Μαραθέα, Ριζοβούνι, Μεταμόρφωση, και στην πόλη του Παλαμά, η καταστροφή είναι βιβλική, οι ζημιές στις υποδομές είναι ανυπολόγιστες, ενώ συνεχίζονται οι διασώσεις εγκλωβισμένων πολιτών στην Περιφειακή Ενότητα Καρδίτσας.

REUTERS/Alexandros Avramidis

Περιοχές είναι χωρίς ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με συγγενικά τους πρόσωπα. Υπάρχουν ανάγκες σε πόσιμο νερό, φάρμακα και φαγητό.

REUTERS/Alexandros Avramidis

Οι κάτοικοι, που είδαν τις περιουσίες τους να κατακλύζονται από το νερό και τη λάσπη, είναι σε απόγνωση.

REUTERS/Alexandros Avramidis
REUTERS/Alexandros Avramidis

Δραματική η κατάσταση και σε χωριά των Τρικάλων

Ανάλογη είναι και η εικόνα σε δημοτικά διαμερίσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπου συνεχίζονται οι διασώσεις εγκλωβισμένων πολιτών. Σε μια τεράστια λίμνη έχει μετατραπεί ο δήμος Φαρκαδόνας όπου γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού πολιτών σε διάφορες περιοχές. Δύσκολη είναι η κατάσταση στο χωριό Πηνειάδα του δήμου όπου το νερό έχει σκεπάσει το χωριό, όπως και το χωριό Κεραμίδι.

Σε ολόκληρη την Π.Ε. Τρικάλων χωριά βυθίστηκαν κάτω από το νερό. Στα Μεγάλα Καλύβια και την Αγία Κυριακή, χωριά κοντά στην πόλη των Τρικάλων, που δέχτηκαν την επίθεση της κακοκαιρίας, η κατάσταση είναι δραματική, όπως και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα που γειτνιάζουν με τον Πηνειό ποταμό. Οι καταπτώσεις και οι κατολισθήσεις στον ορεινό όγκο είναι συνεχείς και μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων προσπαθούν να δώσουν λύσεις όπου απαιτείται. Γέφυρες έχουν γκρεμιστεί, δρόμοι δεν είναι σε κυκλοφορία.