Skip to main content

Ν. Φιλαδέλφεια: Δεν γνωρίζουμε εάν ο δράστης είναι μεταξύ των συλληφθέντων, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Όσο το υλικό είναι ημιτελές, κινδυνεύουμε να μπούμε σε μια συζήτηση που ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του».

Δεν γνωρίζουμε εάν ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή είναι μεταξύ των συλληφθέντων, δήλωσε την Δευτέρα ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Χρήστος Μαυρομάτης. «Θέλουμε βοήθεια στο κομμάτι αυτό. Κάποιος πρέπει να μας πει αυτοί είναι οι δράστες, λείπουν αυτοί οι δράστες και από αυτά τα στοιχεία βγαίνει ότι αυτός είναι ο δράστης και είναι εντός των 105 που έχουν συλληφθεί ή είναι εκτός των 105».

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του δράστη της θανάσιμης επίθεσης στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ, ο κ. Μαυρομάτης ανέφερε ότι υπάρχει το υλικό που θα μπορούσε να οδηγήσει στον δράστη. «Δεν είναι μία υπόθεση που δεν έχουμε υλικό. Έχουμε βιντεοληπτικό υλικό, έχουμε βιολογικό υλικό, ενδεχομένως τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση του εγκλήματος, έχουμε αυτόφωρες συλλήψεις», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα οδηγηθούμε σε καλά συμπεράσματα. Αλλά, όπως τόνισε, αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα. «Ότι κρατήθηκαν προσωρινά 105 άτομα δεν λέει τίποτα από μόνο του», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως κρατήθηκαν για άλλες συμπεριφορές.

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση των απολογιών των 105 συλληφθέντων για τα επεισόδια και την προφυλάκισή τους, ο κ. Μαυρομάτης σημείωσε ότι οι ανακριτές ένιωσαν νομικά ότι με βάση την δικογραφία δεν ήταν έτοιμοι να αποδώσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεων στους κατηγορούμενους, ή σε κάποιους από αυτούς.

«Αναμένουμε νέο αναλυτικότερο προανακριτικό υλικό το οποίο θα βοηθήσει τους δικαστές και την ανάκριση ώστε να μπορέσουν να αποδώσουν σε κάποιον ή σε κάποιους την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ή την συνέργειας σε ανθρωποκτονία», είπε προσθέτοντας πως αυτή τη στιγμή η δικογραφία που υπάρχει δεν ικανή να οδηγήσει σε ασφαλείς κατευθύνσεις. Πάντως ξεκαθάρισε πως ελπίζει ότι θα γίνει αυτή η αποδεικτική συμπλήρωση.

Κληθείς να σχολιάσει ένα βίντεο, στο οποίο διακρίνεται ένας μεγαλόσωμος άνδρας να χτυπάει τον 29χρονο αλλά η αξιοπιστία του αμφισβητείται, ο κ. Μαυρομάτης ανέφερε ότι επειδή η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι για την ώρα κατά αγνώστων, η οικογένεια δεν έχει ακόμα πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας. «Φοβάμαι ότι αν δεν έχουμε γρήγορα ασφαλή αποτελέσματα, θα ξεκινήσει μια συζήτηση που θα έχει μια λογική προβοκατόρικη», σχολίασε, εξηγώντας ότι θα βγαίνει ο καθένας και θα υποστηρίζει διάφορες θεωρίες αναλόγως τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί.

«Όσο το υλικό είναι ημιτελές, κινδυνεύουμε να μπούμε σε μια συζήτηση που ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του», συνέχισε αναφέροντας ότι ενδεχομένως δεν έχουν γίνει οι σωστές κινήσεις κατά την διαδικασία των συλλήψεων. «Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον, θέλουμε την αλήθεια», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως από την καθυστέρηση κερδίζουν μόνο οι κατηγορούμενοι.

Στην φυλακή και οι 105 κατηγορούμενοι

Στην φυλακή βρίσκονται και οι 105 κατηγορούμενοι  για τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά και την ολοκλήρωση του σημερινού τρίτου κύκλου των απολογιών. Πλέον το βάρος της έρευνας πέφτει στον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη, ο οποίος, σύμφωνα με τους συνηγόρους, διακρίνεται στα βίντεο ντοκουμέντα από την καταδρομική επίθεση των Κροατών οπαδών.

Ανάμεσά στους προφυλακισθέντες βρίσκονται δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής.

Επίσης, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι οι πέντε υπήκοοι Κροατίας που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα επιχειρώντας να φύγουν προς Ιταλία καθώς και ο συμπατριώτης τους που συνελήφθη στην Κακαβιά θέλοντας να περάσει τα σύνορα για Αλβανία.