Skip to main content

Νέα Φιλαδέλφεια: Αναμένονται αποφάσεις για την ΕΛ.ΑΣ. μετά το επιχειρησιακό φιάσκο

O Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Νέας Δημοκρατίας, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Προφανώς το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου από την οπαδική βία, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και αναδεικνύονται και οι αρρυθμίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική δημόσια διοίκηση, η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας κρίσιμος τομέας γιατί αφορά την ασφάλεια των συμπολιτών μας» δήλωσε ο Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής το πρωί της Πέμπτης.

Ο κ. Φεύγας σχολίασε πως «το παράδοξο είναι ότι η Ελληνική αστυνομία κάνει θαύματα καθώς έχει ενεργήσει στο παρελθόν με υποδειγματικό τρόπο και έχει πολύ υψηλά ποσοστά διαλεύκανσης εγκλημάτων αλλά την ίδια στιγμή είναι και του βάθους, συνεπώς το θέμα είναι οι διαδικασίες βάσει των οποίων δουλεύει η Ελληνική Αστυνομία».

Τέλος ο κ. Φεύγας υποστήριξε πως «προφανώς χρειάζονται σημαντικές αλλαγές και σε πρόσωπα, αλλά χρειάζονται και οι διαδικασίες και οι  κανόνες, είναι ένα συνολικό πρόβλημα, πιστεύω ότι και ο νέος υπουργός θα το θέσει σε πολύ υψηλή προτεραιότητα να αλλάξουν και τα πρόσωπα αλλά να αλλάξουν και οι διαδικασίες λειτουργίας την Ελληνικής Αστυνομίας».