Skip to main content

«Κάηκε το σπίτι μας, χάσαμε τα πάντα»: Ο πύρινος εφιάλτης αφάνισε περιουσίες (βίντεο, φωτογραφίες)

Intime News

Σε απόγνωση κάτοικοι στα πύρινα μέτωπα σε Αττική, Βοιωτία, Κορινθία - Σπίτια και αυτοκίνητα έγιναν αποκαΐδια. Κάποιοι έχασαν τα πάντα. Άλλοι δίνουν μάχη να σώσουν ό,τι μπορούν.

Εκτός ελέγχου μαίνονται οι πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία και Κορινθία, με τους ανέμους να εξαπλώνουν με τρομακτική ταχύτητα τον πύρινο εφιάλτη σε έκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων. Η μάχη με τις φλόγες προβλέπεται ολονύχτια εν μέσω διαρκών αναζωπυρώσεων. 
Σε όλα τα μέτωπα, από τον Νέο Κουβαρά έως το Λουτράκι και τα Δερβενοχώρια, εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούν με τις δικές τους δυνάμεις να ανακόψουν την πύρινα λαίλαπα. Με αυτοθυσία, κρατώντας λάστιχα, κλαδιά και ό,τι άλλο έχουν στη διάθεσή τους προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους ή και τα σπίτια των γειτόνων τους. Πρώτο μέλημα όλων να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές, να διασφαλιστεί ότι δεν έχει παγιδευτεί κάποιο άτομο σε κατοκία, που απειλείται.

Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στο Λουτράκι, όπου σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Για πολλούς ήταν μόνιμες και όχι εξοχικές κατοικίες, κάτι που σημαίνει ότι έχασαν τα πάντα. «Είμαι 22 χρόνια στην περιοχή. Κάηκε το σπίτι μου. Δεν έχουμε τίποτα, δεν έχω τα φάρμακά μου, μείναμε στον δρόμο» δήλωσε ο κ. Παναγιώτης στην κάμερα της ΕΡΤ. «Κλαίμε μόνο που τα βλέπουμε».

Οχήματα στις φλόγες στο Λουτράκι. Intime News/ Ψωμάς Βασίλης
Προσπάθεια να σωθεί σπίτι στο Λουτράκι. Intime News/Ψωμάς Βασίλης
Περιουσίες έγιναν στάχτη. Intime News/Ψωμάς Βασίλης

Μάχη σπίτι – σπίτι δίνουν οι κάτοικοι στη Σαρωνίδα. Η φωτιά μπήκε στις αυλές των σπιτιών.

Καίγονται σπίτια στη Σαρωνίδα. Intime News/Λιάκος Γιάννης
Οι φλόγες περικυκλώνουν κατοικίες. Intime News/Λιάκος Γιάννης
Κάτοικοι παλεύουν στην πύρινη κόλαση. Intime News/Λιάκος Γιάννης

Κάτοικοι με μάνικες στα χέρια προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια/ intime News/Λιάκος Γιάννης

Δραματικές ώρες και για τους κατοίκους στο Λαγονήσι. Στην οδό Καλαμάτας κάτοικοι προσπαθούσαν με τα λάστιχα στα χέρια να προστατεύσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Σπίτια έγιναν αποκαΐδια και στο Λαγονήσι. Intime News/Λιάκος Γιάννης