Skip to main content

Βοιωτία: Μήνυμα 112 για την πυρκαγιά στον Πρόδρομο

Φωτ. αρχείου

Πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Προδρόμου Βοιωτίας, προειδοποιώντας τους για την δασική πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή του δήμου Προδρόμου Βοιωτίας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies ».

Εντωμεταξύ, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα το ένα στο βόρειο κομμάτι της παραλίας Αγ. Σαράντη Θήβας, σε μία πλαγιά, και το άλλο νοτιοανατολικά του Προδρόμου. Προς το παρόν δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην κατηγορία 4, πολύ υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά κατατάσσεται η Βοιωτία και για αύριο Κυριακήμ με την αντιπεριφέρεια της ΠΕ Βοιωτίας να  απαγορεύει την κυκλοφορία σε περιοχές αρμοδιότητας του δασαρχείου Θηβών.