Skip to main content

Φωτιά στο Μαρκόπουλο Ωρωπού: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Πού διεκόπη η κυκλοφορία

Φωτ. αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ/ ΧΗΡΑΣ ΑΧ.

Τι ανέφερε ο δήμαρχος Ωρωπού στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, σήμερα Πέμπτη, το μεσημέρι.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση σε δύσβατη πλαγιά και δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο ενισχύονται.

Πλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 78 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη και εθελοντές πυροσβέστες.

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Μαρκόπουλου, από τη διασταύρωση με την εθνική οδό Αθηνών –  Λαμίας, καθώς και στην οδό Αγίας Κυριακής, από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Τι ανέφερε ο δήμαρχος Ωρωπού στο Naftemporiki TV

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη και καίει δασική έκταση.

Στο σημείο, όπως ανέφερε, έχουν σπεύσεις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όλες οι εθελοντικές ομάδες και οι ομάδες πυροπροστασίας του δήμου.

Όπως σημείωσε, επί του παρόντος δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ηλεία – Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λέσβο

Την ίδια ώρα, οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο που εξελίσσεται στην Ηλεία, σε αγροτοδασική έκταση στην Αετορράχη. Στην περιοχή επιχειρούν 24 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οκτώ τμήματα, ενώ ρίψεις νερού έκανε κι ένα ελικόπτερο.

naftemporiki.gr