Skip to main content

«Κιβωτός»: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο π. Αντώνιος

Intime News/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο ιερέας αρνήθηκε την κατηγορία κι έκανε λόγο για σκευωρία.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου πατήρ Αντώνιος, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.

Συγκεκριμένα, στον ιερέα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ.

Η απολογία του πατρός Αντωνίου διήρκεσε τέσσερις ωρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της ανακρίτριας ο ιερέας επιχείρησε ν’ αντικρούσει την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή σε βάρος ενός 19χρονου σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου στη δομή κι ενός 15χρονου.

Τι ισχυρίστηκε ο ιερέας

Κατά την απολογία του, ο ιερέας αρνήθηκε την κατηγορία κι έκανε λόγο για σκευωρία.

Για τον 19χρονο υποστήριξε ότι «είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά» και άφησε αιχμές ότι ενδεχομένως να έχει χρηματιστεί για να προβεί στις καταγγελίες για ασελγείς πράξεις.

Μάλιστα, φέρεται να επικαλέστηκε φωτογραφίες που δείχνουν τον 19χρονο να κάνει πολυτελή ζωή μετά την κατάθεσή του στις αρχές.

Ο πατήρ Αντώνιος φέρεται να έχει παραδώσει στα χέρια της 22ης ανακρίτριας βίντεο με τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αποδεικνύεται ότι ο ίδιος και ο 19χρονος την ημέρα που καταγγέλλει ότι υπήρξαν ασελγείς πράξεις βρίσκονταν σε διαφορετικούς τόπους.

Στην ανακρίτρια κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης η πρεσβυτέρα, ενώ, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, τουλάχιστον πέντε φιλοξενούμενοι της «Κιβωτού του Κόσμου» φέρονται να κατέθεσαν  στην ανακρίτρια ότι ο 19χρονος επιχείρησε να τους προσεγγίσει ώστε να στραφούν και αυτοί εναντίον του πατρός Αντωνίου, αν και δεν είχαν υποστεί το οτιδήποτε από αυτόν.

naftemporiki.gr