Skip to main content

Καρδιολόγος Παίδων: Ανεξήγητος ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας

EUROKINISSI

Φυσιολογικές ήταν οι καρδιολογικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί η μικρή Τζωρτζίνα, κατέθεσε στη δίκη για την υπόθεση της Πάτρας ο καρδιολόγος του νοσοκομείου Παίδων, Στέλιος Στειρόπουλος.

Ο μάρτυρας, ο οποίος είχε εξετάσει την 9χρονη δύο ημέρες πριν από τον θάνατό της (27 Ιανουαρίου 2022), κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τόσο το καρδιογράφημα, όσο και το υπερηχογράφημα της Τζωρτζίνας ήταν καλά.

«Ακούσαμε ένα αθώο φύσημα. Έγινε καρδιογράφημα, είχε φυσιολογικό ρυθμό, έγινε υπερηχογράφημα καρδιάς ήταν φυσιολογικό. Ρώτησα  τη μητέρα εάν μπορούσε να μου δείξει τα επεισόδια βραδυκαρδίας που έκανε η Τζωρτζίνα. Μου είπε ότι έχει βίντεο και το έδειξε. Εγώ ουσιαστικά το μόνιτορ είδα στο βίντεο. Από αυτό συμπέρανα ότι η συσκευή (βηματοδότης) λειτουργούσε κανονικά» τόνισε ο μάρτυρας.

Η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα δεν ήταν από καρδιολογική αιτία

Πρόεδρος: Αυτά τα επεισόδια βραδυκαρδίας εξηγούνται;

Μάρτυρας: Καρδιολογικά όχι. Εγώ όφειλα να ψάξω εάν είχε κάτι η καρδιά. Δεν υπήρχε κάποια καρδιολογική αιτία, νόσημα από το οποίο να υπάρχει κίνδυνος αιφνιδίου θανάτου. Η καρδιά ήταν οχυρωμένη με απιδινωτή, έπαιρνε κατάλληλη αγωγή, ήταν έκπληξη για εμάς ότι πέθανε το Σάββατο. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν ήταν καρδιολογικής αιτίας η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα.

Πρόεδρος: Μπορείτε να εξηγήσετε με κάποιο τρόπο τι συνέβη μέχρι τις 2:30;ΣΤ

Μάρτυρας: Όχι δεν μπορώ.

Πρόεδρος: Αυτά που συνέβησαν παραπέμπουν έναν γιατρό κάπου; Είναι εμφάνιση κάποιου σπάνιου για παράδειγμα καρδιολογικού νοσήματος;

Μάρτυρας: Όχι, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Καρδιολογικά είναι ανεξήγητος ο θάνατος.

naftemporiki.gr