Skip to main content

Ευθ. Λέκκας: Τα 4,1 Ρίχτερ δείχνουν πτώση της σεισμικής δραστηριότητας στην Αταλάντη

Intime News/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Επανέλαβε ότι οι σεισμοί στην περιοχή δεν συνδέονται με το ρήγμα της Αταλάντης.

«Αυτός ο σεισμός υπέδειξε ουσιαστικά ότι είμαστε σε πτώση της σεισμικής δραστηριότητας» δήλωσε πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στη δόνηση των 4,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στην Αταλάντη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Πέμπτη στην περιοχή.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν υπάρχει ανησυχία, ενώ επανέλαβε ότι οι σεισμοί στην περιοχή δεν συνδέονται με το ρήγμα της Αταλάντης.

Σημειώνεται, ότι μετά τον κύριο σεισμό των 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη και τις αυτοψίες που έχουν διεξαχθεί σε 120 κτίρια, το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε χθες ότι τα 38 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση (6 ιεροί Ναοί και 32 κατοικίες). Τα κτίρια αυτά βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Δαφνουσίων του δήμου Λοκρών.

Επιπλέον, έγιναν αυτοψίες και σε 3 σχολικές μονάδες (με συνολικά 5 κτήρια) στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Ορχομένου του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού (Τοπική Ενότητα Διονύσου) με 3 κτήρια, κρίθηκε ακατάλληλο και χρήζει επισκευών.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Καθίζηση σε παραλία μετά τον σεισμό στην Αταλάντη