Skip to main content

Εύβοια: Καθίζηση σε παραλία μετά τον σεισμό στην Αταλάντη

Screenshot/ Glomex/ ΕΡΤ

Το σημείο έχει αποκλειστεί για τους λουόμενους

Καθίζηση τμήματος της παραλίας του Μύλου Γιάλτρων, στην Αιδηψό, προκάλεσε ο σεισμός, μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε την Πέμπτη στην Αταλάντη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς σημείωσε ότι «τον σεισμό τον καταλάβαμε για τα καλά. Ήταν πολύ έντονο το ταρακούνημα σε όλο τον δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Μετά τις σεισμικές δονήσεις, στην παραλία Μύλος των Γιάλτρων, μέσα στον κόλπο των Λουτρών της Αιδηψού, είχαμε μία υποχώρηση ουσιαστικά της παραλίας».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το φαινόμενο της υποχώρησης του εδάφους σημειώθηκε σε έκταση περίπου 150 έως 200 τετραγωνικών μέτρων. Το σημείο έχει αποκλειστεί για τους λουόμενους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «σε επικοινωνία που είχαμε με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών μας ενημέρωσαν ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να συμβεί σε ένα σημείο που γίνονται συγκεντρώσεις άμμου οι οποίες υποχώρησαν όπως υποχωρεί μια χιονοστιβάδα έπειτα κάποια δόνηση. Είναι κάτι το οποίο είχε ξανασυμβεί το 1995, έπειτα από κάποια άλλη σεισμική δόνηση».

Διαβάστε επίσης:

Πυροσβεστική: Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές μετά τον σεισμό στην Αταλάντη