Skip to main content

Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Αταλάντη

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 103 χλμ. βορειοδυτικά των Αθηνών.

Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 στην κλίμακα Ρίχτερ κατεγράφη στις 13:04, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 103 χλμ. βορειοδυτικά των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά της Αταλάντης. Πρόκειται για το ίδιο επίκεντρο με αυτό του ισχυρού σεισμού των 4,8 Ρίχτερ της Πέμπτης.

Σημειώνεται, ότι μετά τον κύριο σεισμό των 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη και τις αυτοψίες που έχουν διεξαχθεί σε 120 κτίρια, το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε χθες ότι τα 38 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση (6 ιεροί Ναοί και 32 κατοικίες). Τα κτίρια αυτά βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Δαφνουσίων του δήμου Λοκρών.

Επιπλέον, έγιναν αυτοψίες και σε 3 σχολικές μονάδες (με συνολικά 5 κτήρια) στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Ορχομένου του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού (Τοπική Ενότητα Διονύσου) με 3 κτήρια, κρίθηκε ακατάλληλο και χρήζει επισκευών.