Skip to main content

Τρένα: Απεργία εργαζομένων την Παρασκευή

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Οι εργαζόμενοι γνωστοποιούν ότι μεταθέτουν για την Παρασκευή 2 Ιουνίου, την προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο Τρίτη 30 Μαΐου

Eπιστολή στον ΟΣΕ έστειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), θέτοντας 8 ερωτήματα για την ασφάλεια στις μετακινήσεις μετά την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου και εστιάζοντας στις βασικές ελλείψεις που παραμένουν στο δίκτυο και στα τρένα.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι γνωστοποιούν ότι μεταθέτουν για την Παρασκευή 2 Ιουνίου, την προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο Τρίτη 30 Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο.

Μεταξύ άλλων η ΠΕΠΕ αναφέρει ότι δεν έχει προχωρήσει η φύλαξη στα Αυτόματα Συστήματα Ισοπέδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) σε ολόκληρη τη σιδηροδρομική υποδομή, όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός μέχρι τις 3 Απριλίου. Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι εργασίες κάλυψης του συστήματος VHF στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη.

Επιπλέον ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην απουσία περίφραξης στο σύνολο του δικτύου, με αποτέλεσμα η πρόσβαση σε πεζούς να είναι άμεση και να υπάρχει κίνδυνος παράσυρσης, όπως επίσης και διερχόμενων ζώων.