Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη δραστών από ταράτσα σε ταράτσα

ERT

Συνελήφθησαν και οι δύο δράστες.

Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσαν το πρωί της Δευτέρας οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη για να συλλάβουν δύο δράστες που πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα.

Λίγο πριν τις 7:00, συνελήφθη ο ένας εκ των δύο, όταν προσπάθησε να διαφύγει πεζός, και λίγο πριν τις 7:30 συνελήφθη και ο δεύτερος, ο οποίος παρέμεινε για αρκετή ώρα στην ταράτσα, ενώ ακολούθησαν διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς. Έπειτα κατέβηκε μόνος του και παραδόθηκε.

Θεσσαλονίκη: Ο ιερέας τον έπεισε να παραδοθεί και εκείνος έπεσε στην αγκαλιά του (βίντεο)

Νωρίτερα, οι δύο ύποπτοι ανέβηκαν ακόμα και στο καμπαναριό του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά, προσπαθώντας να ξεφύγουν πετώντας διάφορα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Οι δύο δράστες εγκλωβίστηκαν σε ταράτσα κτιρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε ισόγειο κατάστημα. Η φωτιά ξέσπασε, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σε κατάστημα επισκευής κινητής τηλεφωνίας, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Βασιλέως Ηρακλείου, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και έγινε σήμα στους ύποπτους να κατεβούν, αλλά εκείνοι τούς αγνόησαν. Ο ένας εξ αυτών άρχισε να πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα για να αποφύγει τους αστυνομικούς.

Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου και ερευνάται η εμπλοκή τους στην πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς το κατάστημα. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα ή σταθμευμένα οχήματα.