Skip to main content

Τέμπη: Καταθέτουν στην ανακρίτρια εργαζόμενοι του ΟΣΕ – Τα επόμενα βήματα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα δικαστήρια δικηγόροι συγγενών θυμάτων προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί

Τις έρευνες για τα αίτια και τις ευθύνες της τραγωδίας στα Τέμπη συνεχίζει η Δικαιοσύνη. Εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ της Λάρισας περνούν από το πρωί την πόρτα της ανακρίτριας Λάρισας, ώστε να καταθέσουν πληροφορίες και να γίνει συλλογή στοιχείων για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Παράλληλα, στον χώρο των δικαστηρίων καταφθάνουν και δικηγόροι συγγενών θυμάτων, που αναμένεται να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει ήδη σχηματιστεί και να προχωρήσουν σε παράσταση υποστήριξης κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας οι δικαστικοί πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί για την υπόθεση θα προχωρήσουν στην ενημέρωση της ανακρίτριας Λάρισας σχετικά με τα δεδομένα και το υλικό που έχουν συλλέξει αναφορικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ανάμεσα στα σημαντικά ευρήματα θεωρείται το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Η δικαστική λειτουργός με τη βοήθεια των πραγματογνωμόνων θα ενημερωθεί για τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής στη διάθεσή της η έρευνα και θα αξιολογήσουν από κοινού το υλικό, ώστε να δημιουργηθεί ο «χάρτης» της πορείας και των επόμενων βημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακρίτρια οδηγήθηκαν επίσης χθες συγγενείς των θυμάτων αλλά και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας μετά το δυστύχημα, ώστε να δώσει εξηγήσεις και όσες πληροφορίες χρειάζεται.

Οι πρώτες κινήσεις και τα επόμενα βήματα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Την ίδια ώρα, τις πρώτες αποφάσεις της δημοσιοποίησε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε για την διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στην πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή έκανε γνωστό ότι συνεδρίασε χθες και αποφάσισε τα εξής:

α) Να ζητήσει την άμεση παροχή στοιχείων από τους εμπλεκόμενους φορείς για το δυστύχημα των Τεμπών.

β) Να καλέσει στελέχη και υπαλλήλους των εμπλεκομένων φορέων για παροχή στοιχείων και διευκρίνιση ενεργειών ή παραλείψεων αναφορικά με τα συστημικά προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία και ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

γ) Να συνεκτιμήσει και να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν και να καταθέσει το Πόρισμά της  στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και προτάσεις της για την άρση των προβλημάτων και δυσλειτουργιών που θα εντοπιστούν.

Αποσωληνώθηκε αλλά παραμένει στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου ο 22χρονος εγκαυματίας

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, αποσωληνώθηκε αλλά παραμένει σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη ο 22χρονος που τραυματίστηκε στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η κατάσταση του νεαρού εγκαυματία είναι σταθερή. Ο 22χρονος, ο οποίος φέρει εγκαύματα, έκτασης 20% της επιφάνειας του σώματός τους, υποβλήθηκε σε χειρουργείο την περασμένη Παρασκευή από πλαστικούς χειρουργούς.