Skip to main content

Υγειονομικοί: Παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα – «Οι μισθοί μας είναι παγωμένοι από το 2015»

Πολλές ειδικότητες υποβαθμίστηκαν κατηγορία και από την πρώτη βρέθηκαν στη δεύτερη ή την τρίτη, υποστηρίζουν οι υγειονομικοί.

Παναττική Στάση Εργασίας μεταξύ 12-3μμ, αποφάσισαν για τη Δευτέρα 6 Μαρτίου οι υγειονομικοί, με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στη 1μμ, έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ομοσπονδία των Υγειονομικών: «Οι μισθοί μας είναι παγωμένοι από το 2015. Λαμβάνουμε μισθούς κάτω ή κοντά στο κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη συνυπολογίζοντας σε εμάς ότι έχουν περικοπεί αδίκως τα Επιδόματα αδείας και Δώρα εορτών (13ος και 14ος μισθός) με βάση των μνημονιακών πολιτικών που ασκήθηκαν.

Αναμορφώνεται το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που ήταν ευκαιρία οι «ήρωες» του Υγειονομικού πολέμου να πάρουν κάποιες αυξήσεις που θα ανταποκρίνονται στην αυτοθυσία και την προσπάθεια που καταβάλουμε. Η ακρίβεια τσακίζει! Και όμως. Οι αυξήσεις στις ειδικότητες που δίνονται είναι κατώτερες των προσδόκιμων που καλλιέργησαν και δεσμεύτηκαν (π.χ. Νοσηλευτικό 50 ευρώ αύξηση μικτά το μήνα).

Πολλές ειδικότητες υποβαθμίστηκαν κατηγορία και από την πρώτη βρέθηκαν στη δεύτερη ή την τρίτη, (Τραυματιοφορείς, Βοηθοί θαλάμου, πληρώματα ασθενοφόρων, των Κ.Υ. και Νοσοκομείων, Μαίες, Παραϊατρικό, καθαρίστριες κλπ). Επίσης ένα μεγάλο μέρος συναδέλφων δεν συμπεριελήφθησαν σε καμιά εκ των πέντε κατηγοριών όπως οι Διοικητικοί υπάλληλοι που είναι εντός κινητικότητας, ήταν εντός της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, περικόπηκαν οι κανονικές άδειες στη διάρκεια της πανδημίας, εργάζονται στα ΤΕΠ, Κλινικές, προσφέρουν υπηρεσίες στις μονάδες».