Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη: «Σώσαμε αρκετούς, αλλά έβλεπα ανθρώπους στους διαδρόμους, που τώρα αγνούνται» λέει 20χρονος επιβάτης

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

«Έτυχε να μην περιφέρομαι στους διαδρόμους. Γιατί οι διάδρομοι είχαν γίνει απλά χαλκομανία.Ίσως τώρα να ήμουν πολτοποιημένος»

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε μετά τη σφοδρή, μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων και τη φωτιά που ξέσπασε αφηγήθηκε 20χρονος επιβάτης, ο οποίος και βοήθησε αρκετούς συνεπιβάτες του να απεγκλωβιστούν. Τόνισε δε πως εάν δεν την ώρα της σύγκρουσης δεν ήταν στο βαγόνι του, αλλά περιφερόταν στους διαδρόμους «τώρα μάλλον θα είχα πολτοποιηθεί».

«Σώσαμε αρκετό κόσμο μαζί με τους συμφοιτητές μου… Έτυχε να μην περιφέρομαι στους διαδρόμους. Γιατί οι διάδρομοι είχαν γίνει απλά χαλκομανία.Ίσως τώρα να ήμουν πολτοποιημένος» είπε στον τηλεοπτικό φακό του Open. Στη συνέχεια περιέγραψε πώς έσπασε ένα τζάμι από το βαγόνι για να βγουν γρήγορα και να μην καούν. «Η μόνη διαφυγή που είχαμε ήταν το παράθυρο, το οποίο ήταν 3-4 μέτρα από το έδαφος. Ρίξαμε βαλίτσες για να πέσουμε στα μαλακά, γιατί κάτω ήταν γεμάτο σίδερα». Όπως λέει βοήθησε αρκετό κόσμο, τραυματισμένο και φοβισμένο, να βγει και εκείνος έμεινε 20 λεπτά περίπου, ενώ έβλεπε στο πίσω μέρος του τρένου τη φωτιά.

«Με ανατριχιάζει και μόνο που το σκέφτομαι ότι έβλεπα στους διαδρόμους ανθρώπους, που τώρα αγνοούνται», είπε εμφανώς συγκινημένος.