Skip to main content

Κακουργηματικές οι διώξεις για το δυστύχημα στα Τέμπη

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Παρουσία εισαγγελέα απολογείται ο σταθμάρχης.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Για κακουργήματα θα διωχθούν όλοι όσοι θεωρηθούν ότι είναι οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στα Τέμπη μετά την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Όσοι καταστούν κατηγορούμενοι θα είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος, αδίκημα, που σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, επισύρει ποινές που ξεκινούν από πολυετείς καθείρξεις 10 χρόνια και μπορούν  να φθάσουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

Η δίωξη θα αφορά και την κατηγορία της  ανθρωποκτονίας στην οποία πιθανότατα θα αποδοθεί κι ενδεχόμενος δόλος.

Παρουσία εισαγγελέα απολογείται ο  σταθμάρχης, ο οποίος θεωρείται ότι φέρει καθοριστική ευθύνη για την τραγωδία στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης.

Στο σημείο της τραγωδίας μεταβαίνει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας  Σταμάτης Δασκαλόπουλος, στον οποίο έχει ανατεθεί η εποπτεία του συνόλου των ερευνών με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, έτσι ώστε να έχει προσωπική εποπτεία των ερευνών.

Οι  εισαγγελικές αρχές, θα προχωρήσουν στην άσκηση διώξεων μόλις  συγκεντρωθούν τα πρώτα στοιχεία για τις ευθύνες που προκάλεσαν την τραγωδία.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.