Skip to main content

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ: Πώς θα επηρεάσει τις εκλογές στην Τουρκία

Ihlas News Agency (IHA) via REUTERS

Η αντίδραση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Τουρκίας στον σεισμό θεωρείται ότι θα αποτελέσει κρίσιμο ζήτημα στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στα γραφεία της Προεδρίας Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) για να συντονίσει τις έρευνες σχετικά με τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που σάρωσε τα ξημερώματα τις περιοχές στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 600 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 2.800 και στις δύο χώρες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, θα κάνει δηλώσεις μετά τις αξιολογήσεις στο Συντονιστικό Κέντρο της AFAD.

Η αντίδραση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Τουρκίας στον σεισμό θεωρείται ότι θα αποτελέσει κρίσιμο ζήτημα στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, με τον Resul Serdar του Al Jazeera να σημειώνει ότι ο φονικός σεισμός ήρθε σε μια πολύ ευαίσθητη χρονική στιγμή, από πλευράς πολιτικών συνθηκών.

«Οποιαδήποτε αποτυχία θα μπορούσε πραγματικά να κοστίσει στον πρόεδρο Ερντογάν και την κυβέρνησή του. Η οικονομία στη χώρα ήδη επιδεινώνεται, δεν πάει καλά. Οι τιμές ανεβαίνουν, ο ετήσιος πληθωρισμός είναι γύρω στο 80%. Και επομένως από αυτή την άποψη για την κυβέρνηση που χειρίζεται αυτήν την κρίση είναι πολύ σημαντικό», σχολίασε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr