Skip to main content

Στο Τατόι μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Οι δύο γιοι του Φίλιππος και Νικόλαος, αλλά και η αδερφή του εκλιπόντος και επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, βρέθηκαν στο χώρο

Το κτήμα Τατοΐου επισκέφθηκαν σήμερα μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την ταφή του. Οι δύο γιοι του Φίλιππος και Νικόλαος, αλλά και η αδερφή του εκλιπόντος και επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, βρέθηκαν στο χώρο, πέριξ του οποίου υπάρχει παρουσία της αστυνομίας.

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ο τέως βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, όπου είναι θαμμένοι και οι πρόγονοί του. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ακριβής ώρα και ο χρόνος της παραμονής της σορού στον χώρο θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Παράλληλα θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επίσημους που θα αφιχθούν από το εξωτερικό προκειμένου να παραστούν στην κηδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «παρών» αναμένεται να δώσει ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια και επισήμως δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ. Πιθανολογείται ότι στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου ή και η πριγκίπισσα Άννα, η οποία πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στην Κύπρο.

Στην κηδεία αναμένεται επίσης ότι θα παραστούν και εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες της Δανίας, της Σουηδίας, και της Νορβηγίας.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία επισκέφθηκε τον χώρο όπου θα γίνει η ταφή.