Skip to main content

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι επίσημοι αναμένεται να παραστούν στην κηδεία

Nick Paleologos / SOOC

Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επίσημους που θα αφιχθούν από το εξωτερικό

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες στο Κτήμα Τατοΐου, όπου θα ταφεί την προσεχή Δευτέρα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού ο τέως βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι, όπου είναι θαμμένοι και οι πρόγονοί του. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ακριβής ώρα και ο χρόνος της παραμονής της σορού στον χώρο θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Παράλληλα θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επίσημους που θα αφιχθούν από το εξωτερικό προκειμένου να παραστούν στην κηδεία.

Ήδη στην Αθήνα βρίσκεται η αδερφή του εκλιπόντος, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια και επισήμως δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ. Πιθανολογείται ότι στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου ή και η πριγκίπισσα Άννα, η οποία πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στην Κύπρο.

Στην κηδεία αναμένεται επίσης ότι θα παραστούν και εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες της Δανίας, της Σουηδίας, και της Νορβηγίας.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.