Skip to main content

Ένταση και χημικά στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις και μονιμοποίηση νεοδιορισθέντων.

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας από τις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον Προϋπολογισμό για το 2023.

ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ απεργούν και διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις για τους εκπαιδευτικούς. αλλά και την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σκηνικό έντασης και σύγκρουσης δημιουργήθηκε μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας έξω από την είσοδο της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας, με την δεύτερη να προχωρά σε χρήση χημικών.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στην ανακοίνωση που είχαν εκδόσει αναγγέλλοντας το σημερινό συλλαλητήριο, υπενθυμίζεται ότι ανέφεραν: «Το σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2023 δεν προβλέπει καμία αύξηση στους μισθούς μας, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, συνεχίζει την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και της Υγείας».

Στο συλλαλητήριο, που κατευθύνθηκε με πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, συμμετέχουν οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς, εκφράζοντας ρητά την αντίθεσή τους για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, που πέθανε από τον πυροβολισμό αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη.