Skip to main content

Λίμνη Ευβοίας: Δασεργάτης καταπλακώθηκε από πεύκο-Καθυστέρησε το ασθενοφόρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Τα έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, εντός και εκτός Βουλής, αφουγκραζόμενοι το τι καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Βορειοευβοιώτες καθημερινά, την αγωνία τους να μην πάθουν κάτι και χρειαστεί να καλέσουν ασθενοφόρο», ανάφερε ο κ. Χατζηγιαννάκης.

Έχασε τη ζωή του 55χρονος δασεργάτης, ο οποίος καταπλακώθηκε από πεύκο την ώρα που πραγματοποιούσε εργασίες κοντά στην Λίμνη Ευβοίας. Στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε καθυστερημένα, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να καταλήξει λίγο πριν φτάσει στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και συγκεκριμένα στην Λιανή Άμμο.

Η καθυστέρηση του ασθενοφόρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μίλτου Χατζηγιαννάκη ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια τραγική κατάσταση.

«Είναι πραγματικά τραγικά όσα συμβαίνουν με το ζήτημα του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Εύβοια. Αυτή τη φορά δασεργάτης που καταπλακώθηκε από δέντρο περιμένει εδώ και δυο ώρες ασθενοφόρο.

Τα έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, εντός και εκτός Βουλής, αφουγκραζόμενοι το τι καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Βορειοευβοιώτες καθημερινά, την αγωνία τους να μην πάθουν κάτι και χρειαστεί να καλέσουν ασθενοφόρο.

Έχουμε καταθέσει τρεις ερωτήσεις στη Βουλή, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου εδώ και τρία χρόνια και οι εκάστοτε υπουργοί δεν έχουν μπει καν στον κόπο να μας απαντήσουν.

Παρότι η δημοτική αρχή του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες διοικητικές και τεχνικές διαδικασίες εδώ και χρόνια, ο σταθμός του ΕΚΑΒ δεν έχει αρχίσει καν να λειτουργεί, ενώ την ίδια στιγμή οι ελλείψεις στο προσωπικό είναι τεράστιες και τα ασθενοφόρα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ακόμα στο “θα”.

Ίδια τραγική, βέβαια, είναι η κατάσταση και στον έτερο δήμο της Βόρειας Εύβοιας, Ιστιαίας – Αιδηψού.

Γιατί να μείνουν υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες οι Βορειοευβοιώτες στον τόπο μας;

Να προσεύχονται να μην τους συμβεί τίποτα και χρειαστούν ασθενοφόρο.

Η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει.

Δεν συνάδουν με μία πολιτισμένη χώρα, όπως θέλει να λογίζεται η Ελλάδα εν έτει 2022», ανέφερε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Χατζηγιαννάκης.

Την ίδια ώρα, ο άδικος χαμός ενός συνανθρώπου μας, βύθισε στο πένθος την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.