Skip to main content

Στον «Αστερόκοσμο» στη ΔΕΘ το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξωτικοποδοσφαίρου

"Χριστούγεννα στη Χώρα των Θαυμάτων" στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα. Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη και με...χρονοδιακόπτη η φετινή "Ονειρούπολη".

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία τους μπαίνουν όλα τα μεγάλα Χριστουγεννιάτικα Πάρκα της χώρας, επιστρατεύοντας πρωτότυπες ιδέες και επίκαιρα ευαίσθητα κοινωνικά μηνύματα για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες και να συνεισφέρουν πολλαπλά στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, αλλά και LED εξοπλισμό για να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

“Ονειρούπολη”

Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη και με ενισχυμένο κοινωνικό χαρακτήρα ετοιμάζεται να ανοίξει πύλες την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου η πολυαγαπημένη μικρών και μεγάλων “Ονειρούπολη” Δράμας, το παλαιότερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της χώρας, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου θα αρχίσει να υποδέχεται τα παιδιά κάθε ηλικίας ο επίσης δημοφιλέστατος “Αστερόκοσμος” στη ΔΕΘ με κεντρικό μότο “Η Ζωή σαν Παραμύθι” και φιλοξενεί  – μεταξύ άλλων – και το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα….Ξωτικοποδοσφαίρου.

Το “παρών” θα δώσει στη φετινή “Ονειρούπολη”, την οποία διοργανώνει όπως κάθε χρόνο ο Δήμος Δράμας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καθώς και φιλοξενούμενοι στην τοπική δομή προσφύγων της Δράμας, ενώ μια σειρά εκδηλώσεων θα έχουν στο επίκεντρό τους την Ειρήνη. Παράλληλα, στη φετινή διοργάνωση έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος γιαυτό και όλοι οι λαμπτήρες στολισμού είναι LED, ενώ επίσης μπαίνει χρονοδιακόπτης για τις βραδυνές ώρες.

“Αφουγκραζόμενοι τους προβληματισμούς και τις ευαισθησίες όλων αποφασίσαμε η φετινή διοργάνωση να είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη. Όλοι μαζί υποδεχόμαστε ένα κορίτσι, την μικρή Ειρήνη.Η μικρή Ειρήνη συμβολίζει ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά της ανθρωπότητας: την Παγκόσμια Ειρήνη, η οποία επιθυμία όλων, είναι να επισκεφτεί κάθε γωνιά του πλανήτη μας να αγκαλιάσει όλο τον κόσμο και να βοηθήσει τους ανθρώπους να αγαπήσουν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί να κάνουμε τη γη καλύτερο μέρος για να ζούμε.Γι’ αυτή την χρόνια και για κάθε χρόνια, ας ευχηθούμε Ειρηνικά Χριστούγεννα σε όλους!!!”, αναφέρουν οι διοργανωτές με σημερινή τους ανάρτηση στο facebook.
Η Ονειρούπολη ξεκινάει στις 4 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνεται στις 8 Ιανουαρίου 2023 και η είσοδος είναι δωρεάν. Το ωράριο λειτουργίας της είναι από 4/12 μέχρι 23/12 ώρες 10.00 μέχρι 14.00 και 17.00 μέχρι 22.00 και από 24/12 μέχρι και 8/1 από 10.00 μέχρι 22.00.

“Αστερόκοσμος”

Να απολαύσουν 16 διαφορετικά παιχνίδια και να κάνουν πατινάζ σε δύο παγοδρόμια, ένα εντός του Περιπτέρου 13 και ένα σε εξωτερικό χώρο θα μπορούν από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου οι μικροί και μεγαλύτεροι επισκέπτες του φετινού “Αστερόκοσμου” στη ΔΕΘ, με εισιτήριο 8 ευρώ και δωρεάν πάρκιγνκ από την Πύλη Εμπορίου του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Τον “Αστερόκοσμο” διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με το Magic Park.

Με αφορμή, μάλιστα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, τα ξωτικά του Άη Βασίλη ετοιμάζουν – μεταξύ άλλων – το…1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξωτικοποδοσφαίρου, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 70 τ.μ.

“Μύλος των Ξωτικών”

“Χριστούγεννα στη χώρα των θαυμάτων” ετοιμάζει από την πλευρά του ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, που ανοίγει πύλες σε λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 25 Νοεμβρίου, και θα διαρκέσει επίσης έως τις 8 Ιανουαρίου διοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων  και την e-Trikala A.E. και έχει δωρεάν είσοδο.


Ο Άη Βασίλης, τα ξωτικά και όλοι οι ήρωες του Πάρκου υποδέχονται με χαρά την Αλίκη στη Χριστουγεννιάτικη αυτή ΧΧώρα των Θαυμάτων, την κερνούν σοκολάτες και διάφορα γλυκίσματα και εκείνη αποφασίζει να μείνει μαζί τους τα φετινά Χριστούγεννα και να τους αφηγηθεί τις περιπέτειες που έζησε στο ονειρικό της αυτό ταξίδι.