Skip to main content

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Οργανωμένη επίθεση η δολοφονία Φύσσα» καταγγέλλουν φίλοι του

Με καταθέσεις φίλων του Παύλου Φύσσα και αυτοπτών μαρτύρων της δολοφονίας του συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κάνοντας λόγο για «οργανωμένη επίθεση», ο φίλος του 36χρονου μουσικού Δημήτρης  Μελαχροινόπουλος εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι ο Ρουπακιάς πήγε στο σημείο για να μαχαιρώσει τον Παύλο.

Μάρτυρας: Ακούγαμε τα άτομα που έβριζα… Εγώ δέχθηκα ένα χτύπημα. Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά  ξαναέρχονταν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά.

Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;

Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.

Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;

Μάρτυρας: Αμυνόταν.

Περιγράφοντας αναλυτικότερα τις κινήσεις του Γ. Ρουπακιά, ανέφερε: «Είδα να έρχεται ανάποδα. Βγήκε από το αμάξι. Και κατευθύνθηκε απευθείας στον Παύλο». 

Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε προς τον Παύλο και όχι σε εσάς;

Μάρτυρας Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιάς μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει…

Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;

Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό. (…) Ήρθε μια αστυνομικός και άκουσα να λέει “παιδιά όχι και μαχαίρια”. Το έλεγε γενικώς, δεν κατάλαβα να το έλεγε σε κάποιον συγκεκριμένα. Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Παύλος τούς υπέδειξε τον δολοφόνο, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος δεχόταν απειλές ακόμη κι ενάμιση χρόνο μετά τη δολοφονία.

«Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στενευμένα», επεσήμανε.

naftemporiki.gr