Skip to main content

Δίκη Φιλιππίδη: «Εσύ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό» φώναζαν στον Σπ. Μπιμπίλα

Για δεύτερη μέρα συνεχίζει την κατάθεσή του ο πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο άλλοτε στενός φίλος του Πέτρου Φιλιππίδη, ανέφερε ότι απογοητεύτηκε όταν δημοσιοποιήθηκαν οι καταγγελίες σε βάρος του κατηγορούμενου.

«Οι καταγγελίες ήταν ισχυρότατες. Και μόνο που με πήρε και μου είπε πάρε την τάδε να μη μιλήσει, και μόνο που είχε αγωνία για το πόσες καταγγελίες έρχονταν, λέει πολλά. Εγώ φίλο μου τον αισθάνομαι και σήμερα..» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Παρακαλώ να μην ξαναπείτε δημοσίως ότι ο Π. Φιλιππίδης είναι φίλος σας.

Σπ. Μπιμπίλας: Ακόμα και να μην το θέλει εγώ τον αισθάνομαι φίλο μου… Οι φίλοι λένε την αλήθεια για να διορθωθούν οι φίλοι τους.

Ο μάρτυρας δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις για την πράξη του βιασμού σε βάρος της πρώτης καταγγέλλουσας.  

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Είπε ότι τη βοήθησε ένας φίλος της για να θυμηθεί και άλλα. Έχει υποστεί έναν βιασμό και έρχεται και λέει για πρώτη φορά στην ανακρίτρια ότι της το θύμισε ένας φίλος….

Σπ. Μπιμπίλας: Αυτά πρέπει να τα ρωτήσετε στην ίδια. Εγώ έχω γνώση των γεγονότων του πειθαρχικού… Τα πάντα μπορούν να συμβούν στη ζωή και να θυμάσαι και να ξεχνάς.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Έγινε αυτή η πράξη και μετά από δυο μήνες πήγε να δουλέψει μαζί του;

Σπ. Μπιμπίλας: Δε συνηθίζεται αλλά μπορεί να συμβεί. Ξέρετε τι σήμαινε Φιλιππίδης στο θέατρο;

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δηλαδή αυτό του έδινε τη δυνατότητα να κάνει τέτοιες πράξεις όπως αυτές για τις οποίες δικάζεται και μετά η καταγγέλλουσα να τις ξεχνά;

Σπ. Μπιμπίλας: Ναι ήταν μεγάλη ευκαιρία να δουλεύεις με τον Πέτρο.

Ένταση

Ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε πως η Ελπίδα Νίνου διαψεύδει όσα είπε χθες ο Σπύρος Μπιμπίλας σχετικά με σχέση που είχε συνάψει ο Πέτρος Φιλιππίδης με την κοπέλα του γιου του.

Σπ. Μπιμπίλας: Τη διαψεύδω κι εγώ την κα Νίνου!

Εκείνη τη στιγμή ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη Δημήτρης σηκώθηκε όρθιος, ενώ η Ελπίδα Νίνου φώναξε «σας παρακαλώ πολύ θέλω να μιλήσω ένα λεπτό», με την πρόεδρο να μην της δίνει τον λόγο και να διακόπτει.

Την ίδια στιγμή, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου που βρισκόταν στο ακροατήριο φώναξε: «Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε!».

Μετά τη διακοπή φίλοι από το περιβάλλον του Πέτρου Φιλιππίδη φώναζαν στον Σπύρο Μπιμπίλα «Φίδι! Φίδι! Εσύ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό», με τον πρόεδρο του ΣΕΗ να απαντά: «Ντροπή! Ντροπή! Και τι να κάνουμε να πούμε ψέματα;».

naftemporiki.gr