Skip to main content

Δίκη Λιγνάδη: Ένταση κατά την κατάθεση του Νίκου Σ.

Εντάσεις και αντεγκλήσεις σημειώθηκαν και σήμερα στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο Νίκος Σ., ο πρώτος που είχε καταγγείλει τον σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση, ζήτησε από το δικαστήριο να αποδεσμευτεί, διότι δεν ήθελε να συνεχίσει να δέχεται ερωτήσεις της υπεράσπισης, με τον δικηγόρο του να κάνει λόγο για δευτερογενή θυματοποίηση του μάρτυρα.

«Κάνει ερωτήσεις στον μάρτυρα, απαντά ο ίδιος, ενώ βγάζει και συμπεράσματα. Αυτή τη στιγμή μόνο να τον εξετάσει μπορεί και να μην οδηγεί σε παρελκυστικά συμπεράσματα και διανθίζει το σενάριο περί δήθεν συνωμοσίας. Θεωρώ ότι λειτουργεί αντιδικονομικά και για αυτό διαμαρτυρόμαστε» ανέφερε ο δικηγόρος του μάρτυρα, Γιάννης Βλάχος.

Μάρτυρας: Ο τρόπος ερωτήσεων είναι σεξιστικός και ρατσιστικός και δεν δέχομαι να απαντήσω.

Πολιτική Αγωγή: Είναι για να ξεφτιλίσει τον μάρτυρα και να βγάλει όλα το ομοφοβικά.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, ενώ στράφηκε σε βάρος του σκηνοθέτη Καραντζά και της Ναταλί Χατζηαντωνίου, της δημοσιογράφου του 20/20 mag που πήρε τη συνέντευξη, καθώς – κατά τον συνήγορο – στόχο είχαν «το ξήλωμα του κατηγορούμενου από τη θέση του».

Κατά τη διαδικασία, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, όταν μέλος του ακροατηρίου συνελήφθη επειδή βιντεοσκοπούσε τη διαδικασία με το κινητό του.

Λίγο αργότερα, σφοδρή λεκτική επίθεση δέχτηκαν δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ από μέλη του παρατηρητηρίου, αλλά και από πολίτες που συμπαρίστανται στον μάρτυρα.

Την ώρα που ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, μέλη του παρατηρητηρίου τον αποδοκίμασαν φραστικά, παρεμποδίζοντας τη δουλειά των δημοσιογράφων , οι οποίοι δέχτηκαν κι εκείνοι λεκτική επίθεση.

«Δεν πρέπει να κάνετε δηλώσεις από τον κ. Κούγια» φώναζαν. 

naftemporiki.gr