Skip to main content

Δίκη προπονητή: «Δεν θεωρώ ότι υπήρχε βιασμός» λέει συναθλήτρια της κοπέλας

Ψευδή χαρακτήρισε κατά την κατάθεσή της, την καταγγελία περί βιασμού πριν από 11 χρόνια σε βάρος του 39χρονου,  συναθλήτρια της 22χρονης κοπέλας. Η μάρτυρας μίλησε για σχέση, που όπως ισχυρίστηκε γνώριζε και η μητέρα της καταγγέλλουσας.

«Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι υπήρχε βιασμός, η συναθλήτριά μου συνέχιζε να πηγαίνει στο χώρο και να είναι κοντά του και όταν αλλάξαμε κατηγορία (στο άθλημα). Ήταν ερωτευμένη με τον προπονητή. Θεωρώ ότι η καταγγελία του βιασμού είναι ψευδής.

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο;

Μάρτυρας: Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω.

Εισαγγελέας: Είπατε ότι «την  βλέπατε ερωτευμένη»…

Μάρτυρας: Ναι, την έβλεπα…

Εισαγγελέας: Είχατε δει ποτέ κάποια ερωτική περίπτυξη μεταξύ τους;

Μάρτυρας: Όχι. Αν βίωνε όμως τις φρικαλεότητες που μας περιγράφει θα μας είχε πει κάτι

Η μάρτυρας ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είχε στενές σχέσεις με τους γονείς της 22χρονης και μίλησε για το βράδυ  που φέρεται να έγινε ο βιασμός.

Εισαγγελέας: Στο Γαλαξίδι το 2010 ήσασταν και εσείς στο δωμάτιο; Αν έμπαινε κάποιος μέσα θα τον καταλαβαίνατε;

Μάρτυρας: Ναι είναι σίγουρο, δεν θα μπορούσε, όπως λέει η καταγγέλλουσα, να την αρπάξει και την κατεβάσει κάτω και να μην ακούσουμε κάτι.

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο η Αμαλία να μπει σε τέτοιες λεπτομέρειες, γιατί να το πει, εφόσον δεν έχουμε στοιχεία ότι είναι μυθομανής…

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να ξέρω γιατί κατέθεσε αυτό που κατέθεσε.

Εισαγγελέας: Η Αμαλία κοιμόταν μόνη της;

Μάρτυρας: Απ’ ό,τι θυμάμαι κοιμόταν με μια άλλη κοπέλα.

Εισαγγελέας: Είδατε το επόμενο πρωί να απασχολεί κάτι την  Αμαλία;

Μάρτυρας: Όχι, αν είχε κάτι θα το βλέπαμε, φαινόταν όταν ήταν στεναχωρημένη.

Η μάρτυρας χαρακτήρισε «ασταθές» το οικογενειακό περιβάλλον της 22χρονης, ενώ επέμεινε ότι σε καμιά περίπτωση δεν της πέρναγε από το μυαλό ότι είχε κακοποιηθεί.

Πρόεδρος: Επαφή μεταξύ τους στενή είχατε δει; Ερωτική περίπτυξη;

Μάρτυρας: Όχι αλλά ήταν πολύ κοντά. Μπορεί να αγκαλιαζόντουσαν και εκείνη να τον προσέγγιζε, ναι.  Μια ημέρα που είχαμε προπόνηση παρατήρησα να βγαίνουν από τα αποδυτήρια, να βγαίνουν έξω χαμογελαστοί και οι δυο. Είχαν κοκκινίσει κιόλας. Τους ρώτησα «τι γίνεται εδώ;» και μου είπαν «μη σε νοιάζει». Αυτό έγινε το 2013. Η δική μου κρίση λέει ότι δεν υπήρχαν όλα αυτά. Την βλέπαμε χαρούμενη.

Ξανά στο βήμα η μητέρα

Να τιμωρηθεί ο προπονητής για τον βιασμό της κόρης της ζήτησε η μητέρα της 22χρονης . Όπως είπε: «Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί έκανε χυδαιότητες και ανωμαλίες σε ένα παιδί 12 ετών. Εκμεταλλεύτηκε την κόρη μου. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε».

Πρόεδρος: Νιώθετε ότι κάτι μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη δική σας πλευρά ή είστε με τη συνείδησή σας εντάξει;

Μάρτυρας: Είμαι καθαρή με τη συνείδησή μου για το πώς χειρίστηκα το θέμα όταν το έμαθα. μου το αποκάλυψε. Κατηγορώ όμως τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα να το αντιληφθώ

Εισαγγελέας: Πιστεύετε ότι μάρτυρες ήλθαν εδώ με σκοπό να σας δυσφημήσουν;

Μάρτυρας: Απολύτως. Είναι φθόνος και ζήλια. Μου έχουν διαλύσει όλη την οικογένεια αυτή τη στιγμή, 10 χρόνια προσπαθούσα να αναστήσω ένα παιδί. Η κόρη μου βρήκε τη δύναμη να ζητήσει μετά από δέκα χρόνια να καταθέσει για να συνεχίσει τη ζωή της. Ήταν κεραυνός εν αιθρία για όλους μας.  Μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε θέλω να καταγγείλω το βιασμό μου, εσείς τι θα λέγατε σαν γονιός; Όχι; Σήμερα ναι, θεωρώ ότι έπρεπε να κινηθώ πιο δραστικά… Είναι παράλογο, εξωφρενικό και χυδαίο να λένε ότι εγώ την είχα λογοδώσει.

Πονηρό και μεθοδικό χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο κατά την επανεξέτασή του ο πατέρας της 22χρονης, ζητώντας την τιμωρία του κατηγορουμένου. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Ιουνίου.