Skip to main content

Θ. Βασιλακόπουλος: Γιατί έχουμε επαναμολύνσεις με την Όμικρον

Σε ανοδική πορεία είναι η πανδημία στην Ελλάδα, τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται έξαρση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως η Όμικρον αφήνει μικρό διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση και γι’ αυτό έχουμε επαναμολύνσεις. Ωστόσο, όπως είπε, τα εμβόλια προστατεύουν κατά 90% από σοβαρή νόσηση με Όμικρον 2.

Ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε επίσης ότι σε διάστημα 4-6 μηνών μετά την 3η δόση του εμβολίου κάποιος έχει τη μισή πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει. «Πραγματικά προστατευμένος είναι αυτός που έχει κάνει τρεις δόσεις» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την άρση των περιοριστικών μέτρων σημείωσε πως αν επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να μπουν στους κλειστούς χώρους ή σε χώρους εστίασης αυτό θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους. «Επιστημονικά αυτό δεν έχει καμία λογική αυτή τη στιγμή» είπε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι τον Οκτώβριο θα έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να επιτρέψει σε όποιον θέλει να κάνει την 4η δόση.