Skip to main content

Ν. Θωμαΐδης: Έρχεται δραματική αύξηση τον Ιανουάριο

Σε δύο περιοχές της Ελλάδας παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες αύξηση στο ιικό φορτίο, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκο Θωμαΐδη. Πρόκειται για την Αττική και την Κρήτη. 

Ο καθηγητής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «μάλλον δυσάρεστη» την κατάσταση, εκτιμώντας ότι η αύξηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, προδιαγράφει ότι αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως θα σημειωθεί περαιτέρω σημαντική αύξηση. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι αναμένεται απότομη και δραματική αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα λόγω της παραλλαγής Όμικρον, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έρχεται στις αρχές Ιανουαρίου.

Τονίζοντας ότι μετά από 3 εβδομάδες ύφεσης, η κατάσταση αντιστρέφεται, ο κ. Θωμαΐδης αναφέρθηκε στην περίπτωση της Αττικής, λέγοντας ότι εδώ και ένα μήνα περίπου το ιικό φορτίο είναι πολύ υψηλό, στα 40 με 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Επιχειρώντας να εξάγει συμπεράσματα από την κατάσταση στο Λονδίνο, σημείωσε ότι η αύξηση κρουσμάτων είναι πολύ μεγάλη αλλά η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι σημαντική κυρίως στους άνω των 60.

Συνεπώς σύμφωνα με τον καθηγητή και η μετάλλαξη Όμικρον αφορά αυτή κυρίως την ηλικιακή ομάδα που πρέπει να σπεύσει να εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση.