Skip to main content

Πορεία προς τη Βουλή στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

Του Μάκη Συνοδινού

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μαθητική πορεία για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και μέσω της διαδρομής Εδουάρδου Λω, Πεσμαζόγλου, πλατεία Κοραή, Σταδίου κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.

Στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί πορεία και στις 18.00, ενώ στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στα μέτρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, παίρνουν μέρος πάνω από 5.000 αστυνομικοί. Παράλληλα αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν αστυνομικά τμήματα και κτήρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες «μυστικοί» αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί επίσης στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, ώστε να παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτήρια που τελούν από κατάληψη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα έκλεισε στις 12.00 το μεσημέρι με εντολή της Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό διέρχονται κανονικά από τον σταθμό, χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.