Skip to main content

Διαδήλωσαν συμπαραστεκόμενοι στους Σύρους πρόσφυγες

Συγκέντρωση συμπράστασης στους Σύρους που κάνουν για έβδομη μέρα απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν κινήσεις πολιτών μαζί με μετανάστες.

Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας πανώ και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της αναγνώρισης των σύρων μεταναστών, ως προσφύγων, και της ελεύθερης μετακίνησής τους στην Ε.Ε , κατευθύνθηκαν πρός τα Προπύλαια, απ’ όπου μέσω της οδού Σταδίου επέστρεψαν στο Σύνταγμα για να βρεθούν δίπλα στους απεργούς πείνας.

Λίγο νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με τη μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης, στον απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό, η οποία είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια με προορισμό το νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς όπου νοσηλέυεται ο απεργός πείνας.

Στην πλατεία Συντάγματος πολίτες συγκεντρώνουν τρόφιμα κια φάρμακα για τους πρόσφυγες ενω έχει στηθεί χριστουγεννιάτικο δένδρο το οποίο αντί για στολίδια έχει ευχετήριες κάρτες με μηνύματα των ίδιων των προσφύγων.

«Θέλω να δω τη μαμά μου και τον μπαμπά μου», γράφει ο 10χρονος Μπασάμ ενω ο συνομήλικός του Ράουαν λέει: «Θέλω να γίνω δικηγόρος και να διεκδικώ τα δικαιώματα των ανθρώπων». 

Πηγή: ΑΜΠΕ