Skip to main content

Φάρμακα από το Ισραήλ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Στη δωρεά 1,5 τόνων φαρμάκων στην Ελληνική Δημοκρατία, για την περίθαλψη των προσφύγων που καταφτάνουν στις ελληνικές ακτές, προέβη χθες το ισραηλινό κράτος.

Τα φάρμακα στάλθηκαν αεροπορικώς και παραδόθηκαν στο Κέντρο Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στη Βάρη. Το υπουργείο Υγείας θα τα διανείμει στο κέντρο της Αθήνας και στα ελληνικά νησιά (Λέσβος, Λέρος, Κως, Ρόδος) που αντιμετωπίζουν μεγάλη εισροή προσφύγων.

«Η αποστολή φαρμάκων στοχεύει στην παροχή υποστήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση και αναγκαίας βοήθειας για τους πρόσφυγες. Για την υλοποίηση της δωρεάς, η πρεσβεία του Ισραήλ συνεργάστηκε με τον Έλληνα υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο», επισημαίνουν οι ισραηλινές αρχές.

Πέρα από την επίσημη κρατική βοήθεια, αποστολές ισραηλινών ανθρωπιστικών οργανώσεων, όπως το IsraAID, βρίσκονται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο, προσφέροντας ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη στους πρόσφυγες. Συνεργάζονται με διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και η Διεθνής Οργάνωση Μετανάστευσης (ΙΟΜ).  

Newsroom naftemporiki.gr