Πολιτική
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 22:13

Αντιπαράθεση Π. Σκουρλέτη – Σ. Βούλτεψη για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου

«Η Ν.Δ. μέσω της κ. Βούλτεψη επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως ο αυθεντικός εκφραστής των συμφερόντων των μεγαλοκαναλαρχών και της διαπλοκής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική επιτροπή, Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στην Σοφία Βούλτεψη.

«Η Ν.Δ. μέσω της κ. Βούλτεψη επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως ο αυθεντικός εκφραστής των συμφερόντων των μεγαλοκαναλαρχών και της διαπλοκής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική επιτροπή, Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στην Σοφία Βούλτεψη.

Νωρίτερα, σε δήλωση που είχε κάνει, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής «κοιτάξαμε να αναζητήσουμε εκείνους τους όρους που θα εξασφαλίζουν την πιο ισότιμη προβολή των απόψεων των κομμάτων» και εκτίμησε ότι «και με βάση την εμπειρία που έχει υπάρξει αλλά και βελτιώνοντας αυτή την εμπειρία, καταλήγουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση».

Επεσήμανε, ωστόσο, κάτι που, όπως είπε, του έκανε πράγματι εντύπωση. «Είναι», είπε, «το θέμα της υποχρέωσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών μέσων για την παραχώρηση δωρεάν χρόνου στα κόμματα, κάτι που προβλέπεται από το νόμο και θεωρώ ότι ουσιαστικά υπηρετεί την υπόθεση της δημοκρατίας και της καλύτερης διεξαγωγής των εκλογών». Ανέφερε ειδικότερα πως του έκανε εντύπωση «γιατί η Ν.Δ. και το Ποτάμι θέλουν να αποτιμήσουν αυτόν τον δωρεάν χρόνο σε ένα συγκεκριμένο ποσό εκατομμυρίων ευρώ».

«Ειλικρινά, ιδιαίτερα σ΄ αυτή την συγκυρία, όπου διεξάγεται μια συζήτηση, όπως γνωρίζετε, για να αποκατασταθεί το πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, το να ακούγονται τέτοιες φωνές μάλλον εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν η αντιδικία προέκυψε μεταξύ Ν.Δ. - Ποταμιού με εκείνον, είπε: «Από τη μία πλευρά Ν.Δ. και Ποτάμι απέναντι όλων των υπολοίπων, οι οποίοι, όπως προβλέπει και ο νόμος, θεωρούν ότι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα έχουν την υποχρέωση, εφ' όσον κατέχουν δημόσιες συχνότητες, να παρέχουν δωρεάν αυτό τον χρόνο».

Στο ερώτημα αν ασχολήθηκαν με το θέμα του ντιμπέιτ, είπε ότι ακούστηκε αυτό το θέμα και πως «υπάρχει μια κατ΄ αρχήν συμφωνία απ΄ όλους και παραπέμπεται πια στα Γραφεία  Τύπου των κομμάτων να δουν τους ακριβείς όρους».

Για λασπολογία κάνει λόγο η Σ. Βούλτεψη

Για «διαστροφή της πραγματικότητας» και «λασπολογία» κατηγορεί η εκπρόσωπος της Ν.Δ. στη διακομματική επιτροπή Σοφία Βούλτεψη, τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια επιτροπή Πάνο Σκουρλέτη, για τις δηλώσεις του περί αντιπαράθεσης των δύο κομμάτων για την παραχώρηση δωρεάν τηλεοπτικού χρόνου κατά την προεκλογική περίοδο.

Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Βούλτεψη αναφέρει πως «το ψέμα και η διαστροφή της πραγματικότητας, αποτελούν πλέον δευτέρα φύση για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του.

«Σήμερα, κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική Επιτροπή κ. Πάνος Σκουρλέτης, έκανε δηλώσεις σχετικά με την παραχώρηση δωρεάν χρόνου από τους ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς για την προβολή των κομμάτων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαφώνησε η Νέα Δημοκρατία. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν μπορούσε να έχει συμβεί, αφού ο δωρεάν χρόνος για την προβολή των μηνυμάτων των κομμάτων προβλέπεται από τον νόμο», σημείωσε η κ. Βούλτεψη.

«Η αλήθεια είναι πως καταβλήθηκε προσπάθεια, να εγγραφεί μεν το ποσό των 6 εκ. ευρώ, που κατά πάγια πρακτική προβλέπεται για όλα τα άλλα (συνεντεύξεις αρχηγών, συνεντεύξεις Τύπου κλπ) πλην των τηλεοπτικών μηνυμάτων (σποτ), αλλά συγχρόνως και να… κρυφτεί! Να μην γίνει δηλαδή, όπως συμβαίνει πάντα, αναφορά στην ανάλυση των ποσών που αντιστοιχούν σε κάθε κανάλι και κάθε κόμμα, αλλά κάπου μέσα στο κείμενο της απόφασης να υπάρχει κρυμμένο ένα νούμερο: 6 εκ. ευρώ», πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε η κ. Βούλτεψη, αυτό που ζήτησε η Ν.Δ. είναι να εγγραφεί η ανάλυση των ποσών που αναλογούν, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα ερμηνείας. «Αυτό που επιθυμούμε είναι να είναι όλα καθαρά και καταγεγραμμένα και όχι να κάνει ο καθένας τους δικούς του υπολογισμούς» πρόσθεσε και έκανε λόγο για «προπαγανδιστική σκοπιμότητα».

«Ο κ. Σκουρλέτης αντί να λασπολογεί, ας μας πει γιατί δέχθηκε να μπει μεν το ποσό, αλλά συγχρόνως προσπάθησε και να το κρύψει, αποφεύγοντας την ανάλυσή του. Διαφορετικά, θα ζητούσε να απαλειφθεί εντελώς! Είναι εύκολο να κηρύσσει κανείς τον πόλεμο στη «διαπλοκή» στα λόγια. Τώρα ήλθε η ώρα να κριθούμε όλοι και για τα λόγια και για τις πράξεις μας», κατέληξε η κ. Βούλτεψη.

Πηγή: ΑΜΠΕ