Πολιτική
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 08:55

ΥΠΕΞ: Σε ισχύ η ταξιδιωτική οδηγία για την Ιαπωνία

Σύσταση στους Ελληνες πολίτες να αποφύγουν την έλευση και διαμονή τους στην Ιαπωνία μέχρις ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση απηύθυνε η ελληνική πρεσβεία στο Τόκιο. Κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δελαβέκουρα, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ των Ελλήνων της Ιαπωνίας από το σεισμό των 8,9 Ρίχτερ και το τσουνάμι της περασμένης Παρασκευής.

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Δελαβέκουρας, στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου βρίσκονται περίπου 150 Έλληνες και από το υπουργείο Εξωτερικών γίνονται κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα και δεν μπορούσαν να βρουν εισιτήρια.

Με δεδομένη εξάλλου και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας, σε ισχύ παραμένει η σύσταση του ΥΠΕΞ για την αποφυγή πραγματοποίησης ταξιδιών προς την Ιαπωνία. Απο την πλευρά της η πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκιο συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφύγουν την έλευση και διαμονή τους στη χώρα μέχρις ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η πρεσβεία μας συλλέγει στοιχεία για τους διαβιούντες στην Ιαπωνία Έλληνες πολίτες, ωστόσο λόγω και των προβλημάτων που παρατηρούνται στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της χώρας, παρακαλούνται όσοι έχουν στοιχεία σχετικά με οικείους τους που βρίσκονται στην Ιαπωνία, να επικοινωνούν με την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών στα τηλέφωνα: +30210 368 1730, +30210 368 1259.