Πολιτική
Σάββατο, 05 Ιουνίου 2010 10:10

Επισκόπηση Τύπου

Το ασφαλιστικό, ενόψει και της απάντησης της Τρόϊκας για το ύψος των συντάξεων, η υπόθεση της siemens και η Ευρωπαϊκή οικονομία με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουγγαρία είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Το ασφαλιστικό, ενόψει και της απάντησης της Τρόϊκας για το ύψος των συντάξεων, η υπόθεση της siemens και η Ευρωπαϊκή οικονομία με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουγγαρία είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μέγα σκάνδαλο με την προώθηση των εμβολίων... ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκάνδαλο ολκής κλονίζει την παγκόσμια κοινότητα, καθώς γιατροί του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας πληρώθηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να αναδείξουν τον ιό της νέας γρίπης ως την πλέον θανατηφόρο ασθένεια! Αποτέλεσμα ήταν όλες οι χώρες να σπεύσουν να αγοράσουν εκατομμύρια εμβόλια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη δήθεν θανατηφόρο νόσο! ".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ανταρσία και για το ασφαλιστικό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Δεκατέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα η μυστική αλληλογραφία του Α.Λοβέρδου και της Τρόικα για τα θέματα που συζητούνται εκτός μνημονίου. Αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου από τους έντονους κλυδωνισμούς που δέχεται πλέον η κυβερνητική πολιτική εκ των έσω και ανησυχία για την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας".

Η ΑΥΓΗ: "Νέα αφετηρία για τον ΣΥΡΙΖΑ".

Κατά την εφημερίδα "Αλ.Τσίπρας: Να φέρουμε στο προσκήνιο τη δυναμική των ανατροπών στην κοινωνία και την πολιτική. Η κρίση μας επιβάλλει αναπροσδιορισμούς. Ο ΣΥΝ, δύναμη συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ με ενιαίο, κοινά αποδεκτό πολιτικό σχέδιο. Ενότητα, αλληλεγγύη και δράση, το τρίπτυχο του Συνεδρίου".`

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σπρώχνει την Ελλάδα στον όλεθρο".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "το σύνδρομο της Ουγγαρίας (της πρώτης χώρας μέλους ΕΕ που πέρασε στον έλεγχο του ΔΝΤ) απειλεί τώρα την κυβέρνηση, την οποία παγκοσμίου βεληνεκούς οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι ως το Φθινόπωρο θα κληθεί να αντιμετωπίσει - ως "λογιστικά προδιαγεγραμμένη" την αναγκαστική επιλογή της αναδιάρθρωσης του χρέους, εξέλιξη που θα σημάνει την ταπεινωτική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή με δείκτη υποτίμησης ως και 60% ".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Τα 356 ραντεβού της "οικογένειας" με τη SIEMENS. Τακτικοί συνομιλητές Λιάπης, Βουλγαράκης, Δούκας".

Στο βασικό της θέμα σχολιάζει ότι "Τα μισά και πλέον ραντεβού που έκανε την περίοδο της παντοδυναμίας του ο κ.Μ.Χριστοφοράκος ήταν με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, όπως αποκαλύπτεται από το περίφημο ημερολόγιο του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της SIEMENS και την καταγραφή που έκαναν χθες μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΟΧΙ στην τρόικα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκ πρώτης όψεως αντιδρούν στις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις εκτός Μνημονίου αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα ".

ΕΘΝΟΣ: "Παζάρια τώρα για τις επικουρικές".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Από τις επικουρικές θα εξαρτηθεί το τελικό ύψος της σύνταξης. Οι ελεγκτές της τρόικας πιέζουν προκειμένου στο ποσοστό αναπλήρωσης (περίπου 48%) να περιλαμβάνονται οι αναλογικές και οι επικουρικές συντάξεις. Η βασική σύνταξη φαίνεται ότι διασώζεται".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Έκανε... Τούρκους όλους τους Θρακιώτες".

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "Επίσημο αίτημα υπέβαλε το Πατριωτικό Μέτωπο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να χαρακτηριστεί ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής, persona non grata και να εγκαταλείψει την Ελλάδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ξόδεψαν 19.500.000 ευρώ για μολύβια και γομολάστιχες. Προκλητική σπατάλη σε φορείς του υπουργείου Εργασίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Τι αποκαλύπτει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Αϊβαλιώτης ανά ταμείο του υπουργείου Εργασίας και η απάντηση του υπουργείου από την οποία εκτίθεται ανεπανόρθωτα ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:"Ομολογία "Λάθους" για την κομπίνα με τα ομόλογα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτη επίσημη παραδοχή του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής ότι "θα πρέπει να δούμε εάν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές και διορθώσεις" στην απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση με την αύξηση του χρονικού περιθωρίου διακανονισμού των ελληνικών ομολόγων ενώ κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που όλο αυτό το διάστημα είχε "οχυρωθεί" πίσω από την απάντηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, συμφωνώντας πως "θεωρεί λογικό εάν χρειάζεται, ο Γ.Προβόπουλος να κληθεί και να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στο σφαγείο και οι επικουρικές".

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "μετά τη βασική στη μέγκενη των επιτηρητών μπαίνει και η επικουρική σύνταξη. Στόχος να υπολογίζεται, μαζί με την κύρια και να μην ξεπερνά το 51%-55% στην 40ετία, από 90%-100% σήμερα.Το πείραμα της Ελλάδας θα γίνει "πράσινη βίβλος" για όλη την ΕΕ προβλέπει ο Γ.Παναγόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Ζ.Μπαρόζο. Σήμερα στις 11 πμ συλλαλητήριο στην Αθήνα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ".

ΕΣΤΙΑ: "Οκτώ μήνες πλήρους αρρυθμίας".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "χθες συμπληρώθηκαν οκτώ μήνες από την ημέρα που ανήλθε στην εξουσία η Κυβέρνησις Παπανδρέου. Επρόκειτο για ένα διάστημα περιπετειώδες με δραματικά αποτελέσματα για την οικονομία και τον τόπο. Για την εξέλιξη αυτή, ασφαλώς φέρει ευθύνες και μάλιστα μεγάλες η προηγούμενη Κυβέρνησις, αφού παρέδωσε τα δημόσια οικονομικά σε πολύ κακή κατάσταση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ρήγματα στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί το ασφαλιστικό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ρήγματα στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί το ασφαλιστικό, καθώς δημιουργείται ισχυρό κύμα αντίδρασης στο ενδεχόμενο το προωθούμενο νομοσχέδιο να διαμορφωθεί με βάση τις επιταγές της "τρόικα" ".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Ο.... Καμπινετ Μαν . Σκελετοί στην ντουλάπα".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι " Τσουνάμι με γαλάζιες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της SIEMENS ξεσπάει τα επόμενα 24ωρα. Το "Κ" έχει στην κατοχή του μερικά από τα ντοκουμέντα που ετοιμάζει το ΣΔΟΕ να στείλει στην Εξεταστική Επιτροπή και τα οποία περιλαμβάνουν δωράκια προς πολιτικούς, αξιωματούχους του δημόσιου τομέα, γνωστούς επιχειρηματίες και ανθρώπους του Τύπου".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Θα μας πάρουν με τις πέτρες" ... αν δεν υπάρξει ευνομία, τόνισε ο πρωθυπουργός".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Εντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη Βουλή, μεταξύ του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Σαμαρά με αφορμή ερώτηση του τελευταίου προς τον Πρωθυπουργό, και με αντικείμενο τη διαφάνεια, και τις ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πέφτουν οι βάσεις και αυξάνονται οι εισακτέοι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πτωτική πορεία αναμένεται να ακολουθήσουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα ΤΕΙ, ενώ η κατάργηση της βάσης του 10 θα αυξήσει τον αριθμό των εισακτέων ".

Η ΝΙΚΗ: "Ολοι μιλούν για χρεοκοπία....".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ελεγχόμενη πτώχευση και ταυτόχρονη χρήση ευρώ και δραχμής. Η μυστική έκθεση διεθνούς επενδυτικής εταιρείας για την Ελλάδα. Το γερμανικό σχέδιο και η αναδιάρθρωση του χρέους. Ποιοι και γιατί προεξοφλούν πάγωμα της διεθνούς βοήθειας".

PRESS time: "Υπεξαίρεση στην αυλή του Αρχιεπισκόπου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έκαναν φτερά χιλιάδες ευρώ από τα μυστικά ειδικά κονδύλια της Αρχιγραμματείας. Σάλος στην Ι.Σύνοδο και προσπάθεια συγκάλυψης. Εξαφανίστηκαν και οι φάκελοι με τα οικονομικά και τα έξοδα ταξιδιών του Ιερώνυμου και της συνοδείας του".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συλλογικές συμβάσεις με βάση τις ανάγκες των εργατών".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "Σε γενικό ξεσηκωμό, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με περιεχόμενο που να ικανοποιεί τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας, καλεί την εργατική τάξη το ΠΑΜΕ, κόντρα στην αδιαλλαξία της μεγαλοεργοδοσίας και στη στάση υποταγής της ΓΣΕΕ, που διαπραγματεύεται "για την τιμή των όπλων" ξεπουλώντας τα εργασιακά δικαιώματα και τους αγώνες".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Έκαναν πάρτι με μίζες off-shore. Αναφορά βόμβα για διεφθαρμένους εφοριακούς ".

ΕΓΝΑΤΙΑτου Σαββατοκύριακου: " ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Καταγγελία-σοκ για 15 εφοριακούς".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Πάμε με λεωφορείο; Στροφή στον ΟΑΣΘ λόγω... οικονομικής κρίσης".