Πολιτική
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 17:52

Γ. Μαρίνος: Πού είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που υμνείτε;

«Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, που καλλιέργησαν προσδοκίες, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα», δήλωσε αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος. «Πού είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που υμνείτε; Η κατοχή στην Κύπρο διαιωνίζεται. Μετά τις αποκαλούμενες κυρώσεις σε δυο, τρία πρόσωπα της τουρκικής κρατικής εταιρείας ενέργειας το 2019, συνεχίστηκαν οι τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, άνοιξε η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ενώ το Όρουτς Ρέις έκανε έρευνες στο Καστελόριζο, πλησίον των χωρικών υδάτων, για ογδόντα δύο ημέρες. Ποιον κοροϊδεύετε;

«Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, που καλλιέργησαν προσδοκίες, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα», δήλωσε αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.

«Πού είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που υμνείτε; Η κατοχή στην Κύπρο διαιωνίζεται. Μετά τις αποκαλούμενες κυρώσεις σε δυο, τρία πρόσωπα της τουρκικής κρατικής εταιρείας ενέργειας το 2019, συνεχίστηκαν οι τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, άνοιξε η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ενώ το Όρουτς Ρέις έκανε έρευνες στο Καστελόριζο, πλησίον των χωρικών υδάτων, για ογδόντα δύο ημέρες. Ποιον κοροϊδεύετε;

Αναπαραγωγή ίδιων προβλημάτων

Οι κυβερνητικές θέσεις περί κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, αλλά και το εμπάργκο πώλησης όπλων της Γερμανίας, αναπαράγουν τα ίδια προβλήματα. Γιατί; Διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει την Τουρκία ως στρατηγικό εταίρο. Διατηρεί μαζί της υψηλού επιπέδου οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις, παζαρεύει τη νέα τελωνειακή ένωση και το προσφυγικό», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Με τη δική σας στήριξη, κύριοι της κυβέρνησης, οι σύμμαχοί σας προσπαθούν να κερδίσουν την Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο, να την αποσπάσουν από την επιρροή της Ρωσίας. Και αυτό είναι πεδίο μεγάλων συναλλαγών που θα εκδηλωθούν και στη διαδικασία των λεγόμενων "διερευνητικών επαφών"», εκτίμησε ο κ. Μαρίνος και σχολίασε:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου προσπαθούν να περάσουν στο λαό το παραμύθι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέμβει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο πλευρό της Κύπρου και της Ελλάδας, θα επιβάλει κυρώσεις και θα εμποδίσει τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης.

Πρόκειται για συνειδητό βιασμό της αλήθειας. Αυτό αποδείχτηκε και στην προχθεσινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία επαναλήφθηκε η αναφορά στις ψευδεπίγραφες κυρώσεις για τις τουρκικές γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και μετατέθηκε η συζήτηση για το Μάρτη με το φαιδρό ισχυρισμό ότι θα γίνει συνεννόηση με την κυβέρνηση Μπάιντεν».

Πηγή: ΑΜΠΕ