Κόσμος
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 08:12

Κίνα: Η Β. Κορέα να σεβαστεί τις αποφάσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ

Η Κίνα προτρύνει τη Βόρεια Κορέα να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να απέχει από κάθε ενέργεια κλιμάκωσης της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος του Πεκίνου στα Ηνωμένα Έθνη, Λιου Τζιεγί.

Η Κίνα προτρύνει τη Βόρεια Κορέα να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να απέχει από κάθε ενέργεια κλιμάκωσης της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος του Πεκίνου στα Ηνωμένα Έθνη, Λιου Τζιεγί, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Όπως ανέφερε ο Κινέζος διπλωμάτης, η τελευταία πυραυλική εκτόξευση της Βόρειας Κορέας αποτελεί σοβαρή παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά της βούλησης της διεθνούς κοινότητας.

«Η Κίνα θεωρεί την εκτόξευση αυτή, απαράδεκτη. Παροτρύνουμε ουσιαστικά τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να σταματήσει οποιαδήποτε ρητορική ή ενέργεια που θα μπορούσε να κλιμακώσει την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο» πρόσθεσε ο Λιου Τζιεγί.

Πηγή: ΑΜΠΕ